New York’ta 39. Türk Günü Yürüyüşü

New York’ta 39. Türk Günü Yürüyüşü

ABONE OL
23:21 - 21/05/2022 23:21
New York’ta 39. Türk Günü Yürüyüşü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Geleneksel New York Türk Günü Yürüyüşü, salgın nedeniyle verilen iki yıllık aradan sonra Manhattan’da yapıldı. Madison Caddesi ve 53. Sokak’ta başlayan yürüyüş, Birleşmiş Milletler binasının karşısındaki Dag Hammarskjöld Parkı’nda son buldu.

Yürüyüşün ardından Dag Hammarskjöld Parkı’nda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

39. Türk Günü Yürüyüşü’ne, BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Washington Büyükelçisi Murat Mercan, New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, KKTC Temsilcisi Mustafa Lakadamyalı, Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir de katıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un 39. Türk Günü Yürüyüşü’yle ilgili video mesajı katılımcılara iletildi.

‘Ay Yıldızla Yüzüncü Yıla’ temasıyla düzenlenen 39. Türk Günü Yürüyüşü, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonuyla gerçekleşti. Yürüyüşe ABD ve Türkiye’deki 50’den fazla kuruluş ve dernek katıldı.

Yürüyüşte, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğuna bağlı mehteran takımı da yer aldı. Konya Selçuk Üniversitesi halk oyunları ekibi ve İzmir Dans Sanat Halk Dansları 39. Türk Günü Yürüyüşü kapsamında düzenlenen etkinliklere katıldı.

Sanatçılar Hande Yener ve Gizem Russell yürüyüşten sonra Dag Hammarskjöld Parkı’nda konser verdi.

VOA tarafından geçilen New York’ta 39. Türk Günü Yürüyüşü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. New York’ta 39. Türk Günü Yürüyüşü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan New York’ta 39. Türk Günü Yürüyüşü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.