New York eyaleti İsrail ordusuna yardım yapan sivil toplum kuruluşlarının vergi muafiyetini kaldırabilir

New York eyaleti İsrail ordusuna yardım yapan sivil toplum kuruluşlarının vergi muafiyetini kaldırabilir

ABONE OL
11:07 - 22/05/2024 11:07
New York eyaleti İsrail ordusuna yardım yapan sivil toplum kuruluşlarının vergi muafiyetini kaldırabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

New York eyalet meclisinde, İsrail ordusu ve kurumlarına yardım eden sivil toplum kuruluşlarını cezalandırmayı öngören bir tasarı yeniden gündemde. Tasarı, New York’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının İsrail ordusu ve kurumlarına yardım etmeleri halinde ‘vergiden muaf kuruluş’ statülerinin iptal edilmesini öngörüyor.

Bu tasarı geçen yıl Demokrat Parti’nin sosyalist olarak tanımlanan üyeleri tarafından gündeme getirilmiş, ancak orta çizgideki Demokrat liderler tarafından ağır biçimde eleştirilince geri çekilmişti.

Tasarı, İsrail ordusuyla birlikte Filistin topraklarında kaçak olarak kurulan Yahudi yerleşim yerlerine verilen yardımları da içeriyor. Tasarının kabulü halinde İsrail’e bu yönde yardım yapan sivil toplum kuruluşları, artık New York eyaletinin vergi muafiyetinden faydalanamayacaklar.

New York, ABD’de İsrail’e yönelik olarak en fazla protesto eyleminin düzenlendiği şehirlerin başında geliyor.

Yasa tasarısına bir destek de eyaletin Demokrat partili tanınmış Temsilciler Meclisi Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez’den geldi. Cortez’in eyalet meclisinde oy hakkı bulunmuyor ancak verdiği destek tasarı için yürütülen kampanya açısından önemli olarak değerlendiriliyor.

Konuyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında konuşan Cortez, “Netanyahu hükümetini, kalıcı bir barışı engelleyen bu yerleşimci şiddetini onayladığı ve hatta bazılarını desteklediği için sorumlu tutmak şimdi her zamankinden daha önemli. Bu yasa tasarısı, Gazze ve Batı Şeria’da devam ettiğini gördüğümüz zulmün ve Batı Şeria’daki Filistinlileri terörize etmek için silahlı gruplara devam eden desteğin New York Eyaleti’nin vergi muafiyetlerinden yararlanmasını engelleyecektir” diye konuştu.

New York Eyalet Meclisi Üyesi Zohran Mamdani ve Eyalet Senatörü Jabari Brisport, 7 Ekim saldırısından aylar önce “Not on Our Dime” (Bizim Paramızla Değil) adlı yasa tasarısını meclise sunmuşlardı.

Tasarıya Cortez’in verdiği desteğin ve tasarının olası kabulünün yaklaşan seçimler öncesinde Demokrat Parti’nin İsrail yönetimine karşı tavrı açısından da önemli bir işaret olacağı yorumları yapılıyor.

VOA tarafından geçilen New York eyaleti İsrail ordusuna yardım yapan sivil toplum kuruluşlarının vergi muafiyetini kaldırabilir haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. New York eyaleti İsrail ordusuna yardım yapan sivil toplum kuruluşlarının vergi muafiyetini kaldırabilir haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan New York eyaleti İsrail ordusuna yardım yapan sivil toplum kuruluşlarının vergi muafiyetini kaldırabilir haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.