New York Belediye Başkanı Eric Adams cinsel saldırıyla suçlandı, Adams iddiayı yalanladı

New York Belediye Başkanı Eric Adams cinsel saldırıyla suçlandı, Adams iddiayı yalanladı

ABONE OL
22:28 - 23/11/2023 22:28
New York Belediye Başkanı Eric Adams cinsel saldırıyla suçlandı, Adams iddiayı yalanladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Mahkeme belgelerine göre dün bir kadın New York’un Demokrat Partili Belediye Başkanı Eric Adams’ı, 1993 yılında New York Belediyesi’nde beraber çalıştıkları dönemde kendisine cinsel saldırıda bulunmakla suçladı.

Eric Adams’ın sözcüsü cinsel saldırı iddiasını reddetti ve New York Belediye Başkanı’nın kendisini suçlayan kadını tanımadığını ve bu kadınla tanıştığını hatırlamadığını söyledi.

Adams’a yönelik suçlama, New York eyaletinin Yetişkin Mağdurlar Yasası kapsamında, bu tür şikayetlerin yapılmasına olanak tanıyan bir yıllık zaman diliminin sona ermesi öncesinde kamuoyunun gözü önünde olan kişilere yöneltilen suçlamalardan biri.

Yasa, zaman aşımına rağmen cinsel saldırı davalarının açılmasına olanak sağlıyor.

Eski bir polis memuru olan Eric Adams’a New York eyalet mahkemesi tarafından gönderilen celpte cinsel saldırı suçlamasına ilişkin ayrıntılar yer almadı, ancak “Bu eylemin doğası cinsel saldırı, darp, davacının cinsiyeti temelli işyeri ayrımcılığı, misilleme, düşmanca çalışma ortamı yaratma, kasti duygusal sıkıntıya uğratmadır” ifadeleri kullanıldı.

5 milyon dolarlık tazminat talebi

Dün geç saatlerde çıkarılan ve Reuters haber ajansı tarafından incelenen mahkeme celbinde en az 5 milyon dolarlık tazminat talebi yer alıyor.

Celpte ayrıca New York kent idaresi, New York Polis Teşkilatı’nın ulaşım bürosu, siyah polis memurlarını temsil eden Guardians Association adlı örgüt ve bilinmeyen üç tüzel kişilik de davalı olarak bulunuyor.

New York Polis Teşkilatı ve Guardians Association adlı kurum, konuyla ilgili açıklama taleplerini yanıtsız bıraktı.

Eric Adams iddiayı yalanladı

Belediye Meclisi’nden bir sözcü, elektronik posta mesajında, “Belediye Başkanı bu kişinin kim olduğunu bilmiyor. Eğer herhangi bir buluşmaları olduysa bunu hatırlamıyor. Ancak bir başka kişiye fiziksel zarar verebilecek hiçbir eylemde bulunmaz ve bu gibi iddiaları şiddetle reddediyor” ifadelerini kullandı.
Sosyal medya platformu X’te bir gazeteci tarafından paylaşılan görüntülü açıklamada Adams, “Böyle bir şey yaşanmadı. Bu kişiyle hiç biraraya geldiğimi hatırlamıyorum. Kimseye bu boyutta bir zarar asla vermem. Böyle bir şey olmadı. Ben böyle biri değilim” ifadelerini kullandı.

FBI yasa dışı bağış iddiasıyla soruşturma başlatmıştı

Bu suçlamalar, Eric Adams’ın başka hukuki meselelerle karşı karşıya olduğu bir döneme denk geldi.

ABD Federal Soruşturma Dairesi (FBI) 6 Kasım’da, Adams’ın elektronik cihazlarına el koymuştu. New York Times gazetesi, FBI’ın bu adımının, Adams’ın 2021 yılında Türk hükümeti dahil bazı uygunsuz kaynaklardan yasadışı bağış almasına ilişkin soruşturma kapsamında atıldığını yazmıştı.

Avukatı, Adams’ın soruşturmada işbirliği yaptığını söylemiş, ancak soruşturmanın neyle ilgili olduğu konusunda ayrıntı paylaşmamıştı.

VOA tarafından geçilen New York Belediye Başkanı Eric Adams cinsel saldırıyla suçlandı, Adams iddiayı yalanladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. New York Belediye Başkanı Eric Adams cinsel saldırıyla suçlandı, Adams iddiayı yalanladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan New York Belediye Başkanı Eric Adams cinsel saldırıyla suçlandı, Adams iddiayı yalanladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.