Nevruz Kutlamasında 244 Kişi Gözaltına Alındı

Nevruz Kutlamasında 244 Kişi Gözaltına Alındı

ABONE OL
22:56 - 19/03/2023 22:56
Nevruz Kutlamasında 244 Kişi Gözaltına Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) bugün İstanbul’da düzenlediği Nevroz kutlamasına binlerce kişi katıldı. İstanbul Valiliği, etkinlik sırasında yasadışı pankart taşıyan ve slogan atan 244 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Yenikapı’da düzenlenen etkinlik nevruz ateşinin yakılmasıyla başladı.

Buldan: “Deprem de AKP ve MHP ittifakı da bu ülkenin kaderi olmaktan çıkacak”

Açık hava toplantısında konuşan HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin Türkiye için milat olacağını söyledi.

Türkiye haklarının savaş istemediğini dile getiren Buldan, “Depremin üzerinden bir aydan fazla zaman geçmesine rağmen acıların dinmediğini, bu ülkeyi yönetenlerin depremdeki duyarsızlığını gördük. İnsanları açlıkla, soğukla terbiye etmeye çalıştıklarını gördük. Ama şunu bilsinler, deprem de AKP ve MHP ittifakı da bu ülkenin kaderi olmaktan çıkacaktır. AKP’nin ve küçük ortağının bu ülkeyi son kez yönettiğini herkes bilmelidir. Bu ülkeyi yönetenler şunu bilsin ki Kürtler’e hakaret ederek, Türkiye halklarına parmak sallayarak, her gün tehdit ederek bu süreci yönetemezsiniz, biz buna müsaade etmeyeceğiz. Hakaretlerinize de parmak sallamanıza da tehditlerinize de boyun eğecek bir halk yok karşınızda” dedi.

Türkiye’nin toplumsal barışa ve Kürtler’in anadilde eğitime ihtiyaç duyduğunu belirten HDP Eş Başkanı, seçimden sonra başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere kadınları lehine olan düzenlemeleri yeniden hayata geçireceklerini söyledi.

Yeşiller ve Sol Parti: “Demokratik ve ekolojik bir cumhuriyeti inşa edeceğiz”

Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılma riskine karşı HDP’nin seçimlere katılacağı parti olarak gösterilen Yeşiller ve Sol Parti’nin eş sözcüsü İbrahim Akın da katılımcılara hitap etti.

Akın, “Depremde yaşanan her kötülüğün sebebi bu iktidarın kendisidir. Depremin altında kalan tek adam rejimi kendisini kurtarmaya çalışıyor. Ama şunu açık açık gördük. Bu rejim devam ettiği sürece deprem felaketinde görüldüğü gibi bu ülkenin hiçbir sorunu çözülemeyecek. Onların yalanı, rantı, talanı var ve başka hiçbir vaatleri yok. Her şeyi özelleştirdiler. Sağlık, konut politikalarında hiçbir yatırımları yok. HDP’ye yönelik her türlü saldırılar devam ediyor. Bizlerin iradesini yok etmek için kayyım atadılar, arkadaşlarımızı rehin aldılar. Bu iktidarı defedeceğiz, yeni, demokratik, ekolojik bir cumhuriyeti inşa edeceğiz” diye konuştu.

Ercüment Akdeniz: “Bunları hep birlikte göndereceğiz”

Emek Partisi’nin genel başkanı Ercüment Akdeniz de Emek ve Özgürlük İttifakı’nda nifak çıkartmaya çalışanların başarılı olamayacağını ilan etti.

EMEP Genel Başkanı, “Düğünümüzü de bayramımızı da şenliğimizi de 15 Mayıs’ta kutlayacağız. Aşağıdan, yukarıdan yolun sonu görünüyor, bunları hep birlikte göndereceğiz. Onlar istifa etmez, onları hep birlikte göndereceğiz arkadaşlar. Bu ceberut iktidarı göndermeye var mısınız? Türkiye’de Cumhur İttifakı’nın, Millet İttifakı’nın dışında 3. bir seçeneği açtık. Türkiye’nin yeniden inşasında, kentlerin yeniden inşasında bu ittifak olmadan yeni bir tarih yazılamaz. Kimse aramıza çomak sokmaya kalkmasın, boşuna uğraşırsınız. Bizde sarsıntı olmaz. Biz dimdik, başından beri ayaktayız ve sonuna kadar hedefimize yürüyeceğiz. Biz kazanacağız, birlikte kazanacağız” dedi.

Nevruz kutlamaları sırasında sık sık “hükümet istifa” sloganları atıldı.

VOA tarafından geçilen Nevruz Kutlamasında 244 Kişi Gözaltına Alındı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Nevruz Kutlamasında 244 Kişi Gözaltına Alındı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Nevruz Kutlamasında 244 Kişi Gözaltına Alındı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.