NETU’dan meslek eğitim imkânı

NETU’dan meslek eğitim imkânı

ABONE OL
17:00 - 23/02/2024 17:00
NETU’dan meslek eğitim imkânı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupalı Türk İşletmeler Ağı’nın (NETU) eğitim ve araştırma kurulu NETU Akademi, Almanya Demiryolları Akademisi (DEA) ile basın toplantısında ortak projelerini tanıttı, iş birliği sözleşmesi imzaladı.

NETU Berlin Başkanı Bülent Göktekin, DEA ile uzun zamandır üzerinde çalıştıkları bu projeyle gençlere ve bütün vatandaşlarımıza yüksek maaşlı geleceği olan iş imkânları sunduklarını söyledi. 20-40 yaş arası Türk gençlerinin işsizlik oranının ülke ortalamasına göre çok yüksek olduğunu belirten Göktekin, “İşveren kurumu olarak ana hedeflerimizden biri de gençlerin ve vatandaşlarımızın iş ve eğitim durumlarını iyileştirmektir. Mümkün olduğu kadar fazla insanımızı bu eşsiz iş imkânı ile buluşturmak istiyoruz” dedi.

PROFESYONELLİĞİ ÜST SEVİYEDE

Konuşmaların ardından NETU adına Esat Bulut ve Önder Coştan ile DEA adına Michael Klatecki ve Marko Riebe proje detaylarını tanıtarak basın mensuplarının sorularını cevapladılar.

Marko Riebe, Alman Demiryolları’nın çok sayıda makinist ve yardımcı aradığını ve bu konuda NETU ile ortaklıklarının son derece önemli olduğunu söyledi.

Kurumsallığı ve profesyonelliği üst seviyede olan NETU gibi bir kurumla iş birliği yapmaktan son derece memnun olduklarını belirten DEA Riebe, ayrıca NETU’ya üye olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Makinist mesleğini ve eğitim şartlarını yakından tanıtan DEA yetkililerine basın mensupları yaş sınırı, dil bilgisi şartları gibi çok sayıda sorular yöneltti. Esat Bulut da iş imkânlarının cazip şartlarına dikkat çekti ve bir yıllık eğitim sonrası normal şartlarda 4 bin 200-4 bin 500 Euro maaş kazanıldığını vurguladı. Bulut, “Amacımız bu projeyle Türk toplumuna demir yollarındaki iş ve eğitim imkânlarını tanıtmak” dedi.

Projeyle ilgili ilk tanıtım ve danışma programı 2 Mart Cumartesi günü saat 15.00’te NETU ofisinde gerçekleşecek.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.