NETU NRW`de 3. Şubesini kurdu

NETU NRW`de 3. Şubesini kurdu

ABONE OL
20:46 - 22/01/2020 20:46
NETU NRW`de 3. Şubesini kurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupalı Türk İşletmeler Ağı NETU`nun 3. Şubesi Kuzey Ren Vestfalya`da kuruldu.

NETU NRW yönetim kurulu başkanları Metin Aydın ve Simone Stein-Lübcke basın açıklaması ile kuruluşu ilan ettiler.

NETU NRW yönetim kurulu başkanları Metin Aydın ve Simone Stein-Lübcke basın açıklaması şöyle:

“Bölgemizin bu işveren derneği ile sosyo ekonomik olarak zenginleşip gelişmesini ümit ederek hayırda yarış anlayışı içinde bu sorumluluğu üstlendik.

Yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza ve bizi destekleyen bütün dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Almanya NETU ağının aktif bir şubesi olarak NETU NRW özellikle göçmen kökenli şirketlerin profesyonelleşme ve kurumsallaşma meseleleri ile ilgilenecek.

NETU NRW bu şirketleri destekleyerek etkin bir ekonomik ağ oluşturacak. Seminerler, Workshoplar ve benzer etkinlikler ile doğrudan üye şirketleri teşvik ederek, özellikle genç ve bayan girişimcilerin başarılı olması için faaliyetler yürütecek.

Bu minvalde hali hazırda çeyrek asırlık tecrübe ve birikime sahip mevcut Avrupalı Türk İşletmeler ağını güçlendirerek bilhassa Türkiye asıllı şirketlerimize faydalı olacağımıza inancımız tamdır. Bu açıdan NETU Genel Merkezi Yönetim Kuruluna ve Başkanımız Veli Karakaya’ya bizlere duydukları güven için özellikle şükranlarımızı bildiririz.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaletinin uluslararası profilli şirketlerin en önemli bölgesi olması, sorumluluğumuzun önemini daha da artırıyor. Bu şirketler eyaletimizi iktisadi ve kültürel açıdan zenginleştirerek gelişimimiz ve rekabet gücümüzü de tetiklemektedir. Onyıllardan beri yaratıcı ve inovatif eyaletimiz bu plüralizmden faydalanmaktadır.

Birçok bilim ve teknoloji merkezi, sosyo-kültürel altyapısı ve kalifiye elemanları ile de Kuzey Ren Vestfalya Eyaletimiz yerel ve uluslararası şirketler için cazip bir yatırım merkezi durumundadır. Böylece günümüzde iktisadi açıdan en güçlü uluslararası şirketler eyaletimizde konumlanmıştır.

Bölgemizdeki bütün şirketlerin geleceğe uyumluluğunun ve başarılarının güvencesi ise dijitalleşme, yapay zekâ ve Big Data (Ekonomi 4.0) gibi yeni global trendler karşısındaki tutumlarına bağlıdır. Bu bağlamda dijitalleşmenin sunduğu muazzam fırsatları hem fark edip kullanmak hem de sağduyulu bir şirket yönetim biçimini merkeze taşımak gerekir. Avrupalı Türk İşletmeler Ağı NETU’nun Almanya çapında yürüteceği çalışmalarının öncelikli hedeflerinden birisi de bu olacaktır.

Göçmen kökenli şirketlerin kuruluş dinamiği Almanya ortalamasının üç katı büyüklüğündedir. NETU NRW bu durumun farkında olup, göçmen ve Türkiye kökenli şirketleri aktif bir şekilde destekleyerek hem eyaletimize hem de Almanya’ya eşsiz sosyo-ekonomik değerler kazandıracaktır.

Bu anlayış çerçevesinde NETU NRW Almanya’daki göçmen kökenli ekonominin sözcüsü olarak bir iletişim ve bilgi alışveriş platformu sunmayı destekleyecektir. İçinde yaşadığımız toplumun tamamının hassasiyetlerini gözeterek, vazgeçilmez bir aktör olarak derneğimiz iktisadi, bilimsel ve siyasi işbirlikleri ile bütün üyelerine ve iş dünyasına ülke çapında eşsiz bir ağ sunarak toplumun refahını yükseltmek için çalışacaktır.”

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.