NETU Akademi’de Nitelikli Elemanlara yönelik yeni göç yasası anlatıldı

NETU Akademi’de Nitelikli Elemanlara yönelik yeni göç yasası anlatıldı

ABONE OL
17:17 - 30/01/2020 17:17
NETU Akademi’de Nitelikli Elemanlara yönelik yeni göç yasası anlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupalı Türk İşletmeler Ağı NETU, kalifiye eleman açığı bulunan ve yurtdışından eleman getirmek isteyen şirketler için bir seminer serisi başlattı.

Bütün şirketlerin davetli olduğu seminere işverenler yoğun ilgi gösterdi.

Misafirleri Başkan Veli Karakaya ve NETU yönetimi adına selamlayan NETU genel sekreteri Önder Coştan tanıtım filiminim ardından Avrupalı Türk İşletme Ağının hedeflerini, kurumsal yapısını, toplumsal kilit rolünü ve üyelik avantajlarını tanıttı.

Seminerde göç yasası uzmanı, Avukat Martin Manzel ve iş hukuku uzmanı ve NETU yönetim kurulu üyesi Avukat Esat Bulut şirketlere hangi şartlar altında yurtdışından eleman getirebileceklerini anlattı.

Nitelikli eleman açığını yurtdışından eleman alarak kısmen de olsa kapatabilmek için federal hükümetin kararlaştırdığı ve Mart 2020 de yürürlüğe girecek olan ‘Nitelikli elemanlara yönelik yeni göç yasasının’ detaylarını aktaran uzmanlara katılımcılar çok sayıda sorular yönelterek kendi işletmeleri için bilgi edindiler.

Bilhassa inşaat, sağlık ve otomotiv sektörlerinin daha fazla kalifiye elemana ihtiyaç duyduğu gözlemlenen seminerde getirilecek elemanların Dil ve oturum gibi sorunlarının yanı sıra şirketlerin sorumlulukları da detaylı olarak ele alındı.

Seminere katılan işletmelerin büyük beğenisini toplayan Programda bazı Misafirler üyelik müracaatı ile NETU ailesine katılma kararı aldılar.

Seminerin ardından NETU akademisi Yoğun ilgi ve talep doğrultusunda yeni yasanın yürürlüğe girip pratik uygulamaya başlanıldıktan sonra konu ile ilgili ikinci bir seminer yapacağını duyurdu.

Uzmanlara NETU Yönetim kurulu üyeleri, Levent Göktekin ve Mücahit Uyar tarafından takdim edilen hediyelerin ardından katılımcılar zengin büfe eşliğinde tanışma ve istişare imkânı buldular.

ha-ber.com/Orhan Önaldı

 

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.