“Netanyahu siyasi ömrünü uzatmak uğruna bölgeyi tehlikeye atıyor”

“Netanyahu siyasi ömrünü uzatmak uğruna bölgeyi tehlikeye atıyor”

ABONE OL
13:24 - 05/12/2023 13:24
“Netanyahu siyasi ömrünü uzatmak uğruna bölgeyi tehlikeye atıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Katar’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail yönetimini Gazze’deki saldırıları nedeniyle bir kez daha eleştirdi. Erdoğan, İsrail’in işlediği suçların yanına kar kalmaması gerektiğini söyleyerek, “Netanyahu siyasi ömrünü uzatmak uğruna bölgeyi tehlikeye atıyor” dedi.

Erdoğan, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi’nin açılışında konuştu.

Erdoğan bugün Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi’nin açılışına katıldı

Gazze’de kısa süreli geçici ateşkesin sağlanması ve esir takası konusunda Katar’ın çabalarını takdirle karşıladıklarını ifade eden Erdoğan, geçici ateşkesin kalıcı bir ateşkese dönüşmesini umduklarını ancak bunun gerçekleşmediğini kaydetti.

“İsrail’in işlediği suçlar yanına kar kalmamalıdır”

“Netanyahu yönetimi siyasi ömrünü uzatmak uğruna tüm bölgemizin güvenliğini, geleceğini tehlikeye atıyor” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çoğunluğu çocuk ve kadın, 17 bin Filistinli masumun hayatını kaybetmesi insanlık suçudur, savaş suçudur. İsrail’in işlediği bu suçlar yanına kar kalmamalıdır.”

Erdoğan Türkiye’nin bölgeye yardımlarının artarak sürdüğünü belirterek, bugüne kadar 12 uçak ve 2 sivil gemi dolusu yardım malzemesinin Mısır’a gönderildiğini kaydetti. Kanser hastaları ve yaralı çocukların Türkiye’ye getirildiğini de belirten Erdoğan, “Önceliğimiz derhal kalıcı ateşkesin ilan edilmesi ve kesintisiz bir şekilde insani yardım akışının teminidir” dedi.

“Gazze’deki mezalim Suriye’yi de içerecek bölgesel savaşa dönüşmemeli”

Türkiye’nin garantörlük dahil bölge ülkeleriyle sorumluluk almaya hazır olduğunu yineleyen Erdoğan, “Gazze’deki mezalimin Suriye’yi de içerecek bölgesel bir savaşa dönüşmesine fırsat vermememiz gerekiyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Katar ziyaretinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı dün ziyaret çerçevesinde Türkiye ile Katar arasında 12 anlaşmanın imzalandığını duyurdu.

Erdoğan dün Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüşmüş ve Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 9. Toplantısı yapılmıştı.

VOA tarafından geçilen “Netanyahu siyasi ömrünü uzatmak uğruna bölgeyi tehlikeye atıyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Netanyahu siyasi ömrünü uzatmak uğruna bölgeyi tehlikeye atıyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Netanyahu siyasi ömrünü uzatmak uğruna bölgeyi tehlikeye atıyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.