Navalny Der Spiegel’e Konuştu

Navalny Der Spiegel’e Konuştu

ABONE OL
12:57 - 02/10/2020 12:57
Navalny Der Spiegel’e Konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya’da zehirlenen ve ardından Almanya’da tedavi gören Rus muhalif lider Alexei Navalny, zehirlenmesinin arkasında Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in olduğunu iddia etti.

Alman Der Spiegel dergisine bir röportaj veren Navalny, zehirlenmesiyle ilgili başka bir alternatif olmadığını söyledi.

Navalny, 20 Ağustos günü Sibirya’nın Omsk şehrinden Moskova’ya seyahati sırasında uçakta fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı. Navalny, daha sonra Almanya’nın daveti üzerine tedavisini Almanya’da tamamlamış ve burada yapılan testlerde de kendisinin Novichok maddesi kullanılarak zehirlendiğinin belirlendiği ifade edilmişti. Fransız ve İsviçre’deki laboraruvarlarda yapılan testlerde de Navalny’nin zehirlendiğine dair sonuçlar elde edilmişti.

Aynı madde 2018 yılında İngiltere’de bir casusun zehirlenmesinde kullanılmıştı.

Navalny, Der Spiegel’e verdiği röportajda, zehirlenmesine rağmen kendisinin korkmadığını ve siyasetine devam edeceğini söyledi. Navalny, kısa süre içinde Rusya’ya geri döneceğini de belirtti.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde Ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.