“NATO’yu Çatışmadan Uzak Tutmak Birinci Öncelik”

“NATO’yu Çatışmadan Uzak Tutmak Birinci Öncelik”

ABONE OL
13:21 - 22/04/2022 13:21
“NATO’yu Çatışmadan Uzak Tutmak Birinci Öncelik”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, NATO’nun Rusya’yla doğrudan bir çatışmadan kaçınmak zorunda olduğunu, aksi bir durumun Üçüncü Dünya Savaşı’na neden olacağını söyledi.

Scholz ayrıca Almanya’nın Ukrayna’ya ağır silahlar temin edememesi konusunda da değindi. Almanya Başbakanı, Ukrayna’ya tank gönderilmesinin bir nükleer savaşı tetikleyebileceğini düşündüğünü dile getirdi. Scholz, Almanya’nın ne şekilde savaşın tarafı olabileceğine dair bir kurallar kitabının olmadığını ifade etti.

Almanya’nın attığı ve atacağı adımları dikkatle ölçüp biçmesi gerektiğini söyleyen Scholz “Bu nedenle atacağımız her adım konusunda dikkatli olmamız son derece önemli ve bu adımları bir diğeriyle koordine etmeliyiz. NATO’ya yönelik oluşacak bir tansiyondan kaçınmak benim açımdan birinci öncelik” dedi.

Scholz, bu sebeple kendisinin anket sonuçlarına ya da ülke içerisinden yükselen cılız muhalif seslere önem vermediğini söyledi ve Rusya-Ukrayna krizinde atılacak yanlış bir adımın dramatik sonuçlarının olabileceğine dikkat çekti.

VOA tarafından geçilen “NATO’yu Çatışmadan Uzak Tutmak Birinci Öncelik” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “NATO’yu Çatışmadan Uzak Tutmak Birinci Öncelik” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “NATO’yu Çatışmadan Uzak Tutmak Birinci Öncelik” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.