NATO Liderler Zirvesi 2023 Temmuz’da

NATO Liderler Zirvesi 2023 Temmuz’da

ABONE OL
12:37 - 09/11/2022 12:37
NATO Liderler Zirvesi 2023 Temmuz’da
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

NATO üyesi ülkelerin liderlerinin katılacağı bir sonraki zirvenin 11-12 Temmuz tarihlerinde yapılacağı açıklandı. Liderler zirvesi Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta yapılacak.

Zirveye ilişkin olarak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg bir açıklama yayımladı. Stoltenberg açıklamasında zirvenin NATO üyesi ülke liderleri açısından ittifakın caydırıcılığı ve savunmasını güçlendirmek ve savunma harcamalarındaki artışları gözden geçirmek adına önemli bir fırsat olacağını ifade etti.

Stoltenberg ayrıca zirvede NATO’nun Ukrayna’ya verdiğ desteğin sürmesi adına daha fazla adımlar atılabilmesi için ve bu adımlar konusunda uzlaşılabilmesi adına da önemli olacağına işaret etti.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyeliği ve Türkiye’nin bu konudaki itirazları konusunun da zirvenin önemli gündem maddesi olması bekleniyor.

NATO üyesi ülkelerin liderleri son olarak bu yıl Haziran ayında Madrid ‘te biraraya gelmişlerdi.

VOA tarafından geçilen NATO Liderler Zirvesi 2023 Temmuz’da haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. NATO Liderler Zirvesi 2023 Temmuz’da haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan NATO Liderler Zirvesi 2023 Temmuz’da haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.