NATO 30 Ağustos Kutlama Mesajını Sildi

NATO 30 Ağustos Kutlama Mesajını Sildi

ABONE OL
15:02 - 01/09/2022 15:02
NATO 30 Ağustos Kutlama Mesajını Sildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İki NATO üyesi ülke, Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerginlik, karşılıklı suçlamalarla tırmanırken, NATO tarafından yayınlanan “30 Ağustos Zafer Bayramı” mesajı gerginliklere bir yenisini daha ekledi. Yunanistan’dan gelen, “NATO, bir üyesinin yenildiği bir zaferi kutluyor” şikayeti üzerine mesajı silindi.

NATO Müttefik Kara Komutanlığı resmi Twitter hesabından, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü dolayısıyla, “Zafer Bayramınız Kutlu olsun/ Happy Victory Day” başlıklı bir mesaj paylaştı. NATO Komutanlığı mesajında, “Bugün Türk bağımsızlığının 100. yıldönümü. Zafer ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamalarında, NATO ve ötesindeki Türk müttefiklerimizin yanındayız” ifadesine yer verdi. Mesajda, Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabı da etiketlendi.

Ancak mesaj Ege Denizi’nin karşı kıyısında, Türkiye’nin kendi hava sahasını ihlal ettiği iddiasıyla NATO’ya şikayet ettiği Yunanistan’da sert tepkilere yol açtı.

Yunanistan’ın önemli gazetelerinden Ta Nea, “NATO akıl almaz bir mesajla bombaladı: Türkiye’nin 1922’de Yunanistan karşısında aldığı zaferi kutladı” ifadesine yer verdi. Sosyal medyada ve diğer medya organlarında da geniş yer alan tepkiler, Yunan hükümetini harekete geçirdi.

Kathimerini gazetesi konuya ilişkin haberinde, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e, resmi şikayette bulunulduğunu yazdı. Bakanlık açıklamasında, “NATO askeri ittifakının mesajı kabul edilemez bir adımdır” denildi ve mesajın geri çekilmesi istendi.

Açıklamada, benzer protesto girişiminin, Yunanistan’ın NATO Daimi Temsilciliği tarafından, Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargâhı’na (SHAPE) da yapıldığı belirtildi. Yunanistan’ın tepkisinin ardından NATO, 30 Ağustos paylaşımını Twitter hesabından sildi.

Yakın tarihin en büyük zaferlerinden birisi olarak değerlendirilen ve Dumlupınar’da Atatürk’ün başkumandanlığında yapılan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Savaşı, 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlandı. Türkiye’nin Yunan güçlerine karşı bağımsızlığını kazanmasını sağlayan zafer sonrasında Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Yunanistan’ın Anadolu’daki varlığına son veren zafer, “30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü” olarak her yıl kutlanıyor.

VOA tarafından geçilen NATO 30 Ağustos Kutlama Mesajını Sildi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. NATO 30 Ağustos Kutlama Mesajını Sildi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan NATO 30 Ağustos Kutlama Mesajını Sildi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.