Myanmar’ın Devrik Liderine 3 Yıl Hapis Cezası

Myanmar’ın Devrik Liderine 3 Yıl Hapis Cezası

ABONE OL
21:21 - 29/09/2022 21:21
Myanmar’ın Devrik Liderine 3 Yıl Hapis Cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Myanmar’ın devrik lideri Aung San Suu Kyi ile Avustralyalı eski ekonomi danışmanı Sean Turnell, devlet sırları yasasını ihlal ettikleri gerekçesiyle üçer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Konunun hassasiyeti nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen kaynak, “Üçer yıl, ağır hapis yok” dedi. Suu Kyi ve Turnell’in, ülkenin sömürge döneminden kalma devlet sırlarını ihlal ettikleri gerekçesiyle 14 yıla kadar hapsi isteniyordu.

Suu Kyi, Turnell ve ekonomi ekibinin birkaç yetkilisi, ordunun 1 Şubat 2021’de yaptığı darbeyle seçilmiş hükümeti devirmesinden bu yana tutuklanan siyasetçiler, milletvekilleri, bürokratlar, öğrenciler ve gazeteciler arasında bulunuyor.

Turnell, beş yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu göçmenlik ihlalleriyle de suçlanıyor.

Avustralya’daki Macquarie Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olan Turnell, darbeden birkaç gün sonra gözaltında alınmıştı. Avustralya’da yaşayan eşi Ha Vu, “Sean, 20 yılı aşkın bir süredir Myanmar’ın en büyük destekçilerinden biri olmuş ve Myanmar ekonomisini güçlendirmek için yorulmadan çalışmıştır. Lütfen katkılarını göz önünde bulundurun ve onu hemen sınır dışı edin” dedi.

Avustralya hükümeti de Turnell’in derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyor.

77 yaşında olan ve 1991 yılında Myanmar’a demokrasi getirme çabalarından dolayı Nobel Barış Ödülü’nü kazanan Suu Kyi ise şimdiye kadar çoğu yolsuzluk suçlaması olmak üzere ayrı davalarda en az 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Suu Kyi, kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddediyor.

Myanmar’da ordu, 1 Şubat 2021’de, 8 Kasım 2020’de yapılan seçimlerde hile yapıldığı iddiasıyla darbe yapmıştı.

VOA tarafından geçilen Myanmar’ın Devrik Liderine 3 Yıl Hapis Cezası haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Myanmar’ın Devrik Liderine 3 Yıl Hapis Cezası haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Myanmar’ın Devrik Liderine 3 Yıl Hapis Cezası haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.