Müslüman örgüt Amerikan-İslami İlişkiler Konseyi yıllık gala toplantısını tehditler üzerine gizli bir mekana aldı

Müslüman örgüt Amerikan-İslami İlişkiler Konseyi yıllık gala toplantısını tehditler üzerine gizli bir mekana aldı

ABONE OL
20:11 - 20/10/2023 20:11
Müslüman örgüt Amerikan-İslami İlişkiler Konseyi yıllık gala toplantısını tehditler üzerine gizli bir mekana aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerika’nın önde gelen Müslüman medeni haklar örgütlerinden Amerikan-İslami İlişkiler Konseyi (CAIR) yarın Virginia eyaletinde bir otelde düzenlemeyi planladığı yıllık gala davetinin, otelin tehditler üzerine etkinliği iptal etmesinin ardından başka bir mekanda yapılacağını açıkladı.

CAIR, yıllık etkinliğini 10 yıldan uzun süredir Virginia eyaletinin başkent Washington’a komşu Arlington kentindeki Marriott Crystal Gateway Oteli’nde düzenlediğini, ancak otelin tehdit edildiğini bildirdi.

CAIR’den yapılan açıklamada, “Kimliği belirsiz kişiler, etkinliğin düzenlenmesi durumunda otelin otoparkına bomba yerleştirme, bazı otel personelini evlerinde öldürme ve ABD Kongre binasına yapılan 6 Ocak baskınının bir benzerini otele düzenleme tehdidinde bulundu” ifadeleri kullanıldı.

Örgüt, yarınki yıllık gala toplantısının gizli ve güvenli bir başka mekanda yapılacağını duyurdu.

Marriott Crystal Gateway Oteli’nden bir temsilciye konuya ilişkin açıklama yapması için ulaşılamadı.

ABD Filistinli Hakları Kampanyası adlı bir başka grup da dün, Teksas eyaletinin Houston kentindeki Hilton otelinde 27-29 Ekim tarihlerinde düzenlemeyi planlandıkları yıllık konferansın aniden otel tarafından iptal edildiğini açıklamıştı.

Teksas eyaletinin Cumhuriyetçi Partili Valisi Greg Abbott, Hilton Oteli’nin bu kararını övdüğü X paylaşımında, “Teksas’ta nefret ve Yahudi düşmanlığına yer yok” ifadesini kullanmıştı.

ABD Filistinli Hakları Kampanyası ise X üzerinden yaptığı açıklamada, Teksas Valisi Abbott’un sözleriyle ilgili, “Vali’nin söylemi ve otelin hamlesi, Araplar’ı hedef alan nefret olaylarındaki keskin artışı yansıtıyor ve körüklüyor” yanıtını verdi ve kısa süre önce Illinois eyaletinde 6 yaşındaki Müslüman bir erkek çocuğun cinayet sonucu öldürülmesine atıfta bulundu. Polis, cinayetin önyargı güdümlü bir suç olduğunu kaydetmişti.

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, dün yaptığı açıklamada, bakanlığın Amerika’daki Yahudi, Müslüman ve Arap toplumlara yönelik tehdit ihbarlarındaki artışı takip ettiğini söylemişti.

Başkan Joe Biden da dün akşam Oval Ofis’ten Amerikan kamuoyuna hitaben yaptığı konuşmasında halkı İslam ve Yahudi düşmanlığını lanetlemeye çağırdı, “Hepiniz Amerika’sınız” dedi.

VOA tarafından geçilen Müslüman örgüt Amerikan-İslami İlişkiler Konseyi yıllık gala toplantısını tehditler üzerine gizli bir mekana aldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Müslüman örgüt Amerikan-İslami İlişkiler Konseyi yıllık gala toplantısını tehditler üzerine gizli bir mekana aldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Müslüman örgüt Amerikan-İslami İlişkiler Konseyi yıllık gala toplantısını tehditler üzerine gizli bir mekana aldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.