Musk’tan Twitter’a Yeni Anlaşma İptali Mektubu

Musk’tan Twitter’a Yeni Anlaşma İptali Mektubu

ABONE OL
20:09 - 30/08/2022 20:09
Musk’tan Twitter’a Yeni Anlaşma İptali Mektubu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Dünyanın en zengin kişisi Elon Musk, sosyal medya devi Twitter’a, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshetmek için yeni bir mektup gönderdi. Musk, bu adımı, Twitter’ın sahte hesaplarla ilgili uygulamaları konusunda şirketin eski güvenlik şefi Peiter Zatko’yu mahkemede ifadeye çağırmasının ardından attı.

Twitter’ın eski güvenlik şefi Pieter Zatko, ihbarcı olarak yaptığı suç duyurusunda şirketin federal yetkilileri spam ve bot hesaplar konusunda yanılttığı iddiasında bulunmuştu.

Musk, Twitter’ın kendisini ve yetkilileri, platformda faaliyette olan spam ya da bot hesapların gerçek sayısı hakkında yanlış bilgilendirdiğini söyleyerek Twitter’ı, 44 milyar dolara satın alma teklifini Temmuz ayında geri çekmişti.

Dün hazırlanan mahkeme dosyasına göre Musk, Twitter’ın spam hesapları nasıl ölçtüğü konusunda şirketin eski güvenlik şefi Peiter Zatko’dan bilgi istedi.

“Mudge” lakabıyla tanınan eski hacker Peiter Zatko, yaptığı ihbarda, Twitter’ın sağlam ve somut bir güvenlik planı olduğu iddiasının doğru olmadığını ve şirketin sahte hesapları azaltmak yerine kullanıcı sayısını arttırmaya öncelik verdiğini kaydetmişti.

Musk’ın hukuk ekibi, Zatko’nun yaptığı ihbarın ardından, 8 Temmuz’dan önce Twitter’ın bildiği, ancak Musk’ın tarafına iletilmeyen bazı gerçeklerin gün yüzüne çıktığını, bunların anlaşmayı feshetmek için ilave ve belirgin temeller sunduğunu bildirdi.

Twitter’ın Musk aleyhine açtığı dava, 17 Ekim’de Delaware eyaletinde görülmeye başlanacak.

Musk, Twitter’ı satın alma anlaşmasını feshetmek, Twitter ise Delaware’deki mahkemenin yargıcı Kathaleen McCormick’in, Musk’a, anlaşma uyarınca Twitter’ı hisse başına 54,20 dolardan satın alma talimatı vermesini istiyor.

Öte yandan Musk’ın bugün sunduğu bir başka dosyaya göre 29 Ağustos tarihli ilave bir anlaşma fesih bildirimi, 8 Temmuz’dakinin herhangi bir gerekçeyle geçersiz sayılması durumunda devreye girmesi için hazırlandı.

Twitter hisseleri, borsa işlemleri başlamadan önce yüzde 2,5 oranında düşerek 39,02 dolara geriledi.

VOA tarafından geçilen Musk’tan Twitter’a Yeni Anlaşma İptali Mektubu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Musk’tan Twitter’a Yeni Anlaşma İptali Mektubu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Musk’tan Twitter’a Yeni Anlaşma İptali Mektubu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.