MÜSİAD Berlin 2016 Resepsiyonunu gerçekleştirdi

MÜSİAD Berlin 2016 Resepsiyonunu gerçekleştirdi

ABONE OL
18:02 - 16/06/2019 18:02
MÜSİAD Berlin 2016 Resepsiyonunu gerçekleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
MÜSİAD Berlin 2016 Resepsiyonunu gerçekleştirdi

MÜSİAD Berlin üyeleri ile kooperasyon ortaklarını bir araya getirdiği yıllık resepsiyonunu bu sene yine Maritim Hotel´de görkemli bir program ile gerçekleştirdi.

Programa, bu senenin onur misafiri olarak Berlin Belediye Başkanı Michael Müller katıldı.

Belediye Başkanı’nın yanı sıra, T.C Berlin Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Ufuk Gezer, Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen, IHK Berlin, HWK Berlin, Çeşitli Federal Bakanlıklar, Berlin Üniversiteleri, Türk Sivil Toplum Kurumları ve çeşitli kurumlardan yetkililer ile MÜSİAD Berlin üyeleri katıldı.

Mini bir konser ile başlayan programda, Önder Costan MÜSİAD Berlin´i ve faaliyetlerini tanıtan bir sunum yaptı. Sunumun ardından kürsüye gelen MÜSİAD Berlin Başkanı Veli Karakaya, yaptığı konuşmasında MÜSİAD Berlin´in toplumsal rolüne vurgu yaparken, toplumun sorunlarına çözüm bulmak adına sorumluluk üstlendiklerini ve bu bağlamda başta mülteci krizi olmak üzere her türlü sorunun çözümünde elinden geleni yapacaklarını belirtti.

Berlin Belediye Başkanı Müller´e yönelik „Sizin hedefleriniz bizim de hedeflerimizdir“ diyen Karakaya, MÜSİAD Berlin´in toplumsal alandaki faaliyetlerinin altını çizdi. Karakaya konuşmasında ayrıca Almanya Federal Hükümeti Başbakanı Angela Merkel´i mültecilere yönelik olumlu politikası ve bu yöndeki çalışmaları ve katkıları için teşekkür etti.

Veli Karakaya´dan sonra kürsüye Berlin Belediye Başkanı Michael Müller çıktı. Müller konuşmasında MÜSİAD Berlin´in geniş çaptaki faaliyet alanlarından ve oluşturduğu güçlü ağlardan çok etkilendiğini ve özelliklede derneğin gündemde olan mülteci sorunundaki göstermiş olduğu faaliyetleri çok önemli bulduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Müller´den sonra sırasıyla Türkiye Cumhuriyeti Elçi Müsteşarı Ufuk Gezer, Başkonsolos Ahmet Başar Şen, CDU’nun entegrasyondan sorumlu Almanya Federal Meclisi üyesi Cemile Giousouf, IHK´dan Serkan Sternberg, Beuth Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Monika Gross ve HTW Berlin´den Dagmar Minnich konuşma yaptılar.

Programın sonunda Michael Müller´e Veli Karakaya tarafından bir plaket takdim edilirken, gece yemek ve müzik eşliğinde sona erdi.

ha-ber.com / Orhan ÖNALDI / Berlin


Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.