Müjide Ailesinin Acı Günü!

Müjide Ailesinin Acı Günü!

ABONE OL
23:27 - 23/03/2021 23:27
Müjide Ailesinin Acı Günü!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamburglu Türklerin çok yakından tanıdığı Diyarbakırlı Sevgi ve Tahir MÜJİDE çiftinin hayatını kaybeden Hamburg doğumlu evlatları Erkan Müjide, Ojendorf’da bulunan Müslüman mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

19 Mart 1976 Hamburg doğumlu olan Erkan Müjide, bundan kısa bir süre önce yalnız başına yaşadığı evinde, yüksek tansiyon ve şeker hastalığına bağlı olarak geçirdiği beyin kanaması sonucu hayata veda etmişti.

Erken yaşta ölümüyle başta ailesi olmak üzere, yakınları ve kendisini tanıyanları üzüntüye boğan merhumun cenazesine sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları dikkat edilerek kalabalık bir insan topluluğu katıldı.

ANNESİNİN ACI FERYATLARI YÜREK YAKTI!

Manshard sokağında bulunan Ojendorf mezarlığında Kerim Gün hocanın kıldırdığı cenaze namazından sonra, Erkan Müjide’nin naaşı toprağa verilirken annesinin yaktığı ağıt ve gözyaşları yürekleri dağladı.

Evladının ani ölümüne dayanamayan kendisi de hasta olan acılı baba Tahir Müjide önlem olarak evde sağlık kontrolü altında tutulurken, annesi Sevgi, kardeşleri Erdal ve Tülay gelen taziyeleri mezarlıkta kabul ettiler. Çok sayıda kişi cenazeye katılarak acılı ailenin üzüntülerini paylaştılar. Cenaze törenine katılanlar arasında baba Tahir Müjide’nin yakın arkadaşı sanatçı Nevzat Ok ve bundan yıllar önce kansere yenik düşen müzisyen dayısı Neşet Yiğit’in eşi ve üç çocuğu da dikkat çekti.

Arif cenaze şirketinin organizesiyle gerçekleşen törende poliste mezarlığa gelerek önlem olarak, kovid 19 pandemi kurallarına uyulup, uyulmadığını uzaktan kontrol ettiler.

PANDEMİ KOŞULLARINDA ÖLÜMLER!

Yorum: Ali Akdemir

ÖLÜM GENÇLERE GELİR!

“Her Zamansız Ölüm” erken gelen ölümdür. Yaşlılar ölüme gider, ölüm gençlere gelir derler.  Erkan’ın ölümünde de böyle oldu.

“Zor bir dönemden geçiyoruz. Yaşadığımız ağır pandemi koşullarında ne acımızı ne de mutluluklarımızı tam olarak yaşayabiliyoruz”

AHDE VEFA

Yıllarca Hamburg’da; Türkiye’den ve Almanya’dan   birçok sanatçı ve müzisyene işlettiği mekânında sahne veren, müzik alanında önemli bir kültürel hizmet veren, insanların mutluluğuna çalıştırdığı “Tahir Müzikal Restoran “‘da ortak olan ve onlara yaptığı hizmetlerle günümüzde dahi hala adından övgüyle söz edilen Tahir Müjide’nin, evladını kaybetmesinden dolayı duyduğu acısını Hamburglu Türkler paylaşarak ahde vefa örneği sergilediler.

Başta ud ve diğer birçok müzik aleti enstrümanı başarıyla çalan Tahir Müjide’nin,  yüreği maalesef evladının toprağa verilmesine dayanamadı.  Evladının toprağa verildiği esnada, o önlem amaçlı evde sağlık kontrolünde tutuldu.

Kolay değil elbet bir anne ve baba açısından dayanılması zor bir durum. Kendileri yaşarken evlatlarını toprağa vermek dayanılması güç bir an.

“İnsan doğar, yaşar, ölür. İnsan var, yaşarken ölür. İnsan var, ölünce hemen ölür. İnsan var, öldükten sonra da yaşar”

Ölen genç kardeşimize Allah’tan rahmet dilerken, annesi Sevgi ablaya, babası Tahir abiye ve kardeşleri Sevilay, Erdal ve Tülay’a başsağlığı dileklerimi iletiyor ve onların tarif edilmez acılarını en derin duygularımla paylaştığımı belirtmek istiyorum.

GÜLE GÜLE ERKAN IŞIKLAR İÇİNDE UYU,

MEKANIN CENNET OLSUN!

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.