Muhalefet Seçimlerde Birliktelik Mesajı Verdi

Muhalefet Seçimlerde Birliktelik Mesajı Verdi

ABONE OL
23:56 - 21/08/2022 23:56
Muhalefet Seçimlerde Birliktelik Mesajı Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye’de muhalefet cephesindeki altı siyasi parti lideri, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni ve AKP-MHP iktidarını değiştirmek hedefi için seçim süreci ve sonrasında birlikte hareket edeceklerini ilan etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan; bugün altıncı kez yuvarlak masada buluştu. Böylece muhalefet cephesindeki liderler, parti isimleri itibariyle alfabetik sırayla yürüttükleri çalışma toplantısı buluşmalarında ilk turu bugün Saadet Partisi’nde tamamladı.

Liderler, Türkiye’nin sorunları üzerine çözüm önerilerini tartıştıkları ve altı parti yöneticilerine ortak çalışma talimatı verdikleri buluşmalarını sürdürme kararı aldı. Bu çerçevede liderler, ikinci tur yuvarlak masa buluşmasına 2 Ekim Pazar günü CHP’nin ev sahipliğindeki toplantıyla devam edecek. Liderler, TBMM’nin 1 Ekim’de açılışının ardından yapılacak olması nedeniyle bu toplantıda gelecek dönem yasama çalışmalarını ele alacak.

İlk kez seçim süreci ve sonrasında birliktelik vurgusu

Bugünkü altıncı buluşmanın ardından liderler tarafından yapılan ortak açıklamada, Göç Komisyonu’nun çalışmasında gözlemlenen görüş ayrılıklarına değinilmedi. Göç Komisyonu’ndan söz edilmezken diğer ortak komisyon çalışmalarına işaret edildi.

Kararlılık, sorumluluk ve birliktelik vurgusu yapılan ortak açıklamada, altı siyasi parti adına liderler tarafından ilk kez kamuoyuna seçim süreci ve sonrası için işbirliği ve ittifak halinde hareket etme sözü verildi.

Açıklamada, “Ortak sorunlarımız karşısında ortak sorumluluklarımızın ağırlığını hepimiz omuzlarımızda hissediyor ve işbirliği kararlılığımızı da bu sorumluluk bilinciyle sürdürüyoruz. Bugünden itibaren seçim öncesi, seçim dönemi, seçim günü ve seçim sonrası olmak üzere önümüzdeki tüm süreçlerde istişareye önem veren anlayışımızla birlikte yol yürümeye devam etme kararlılığında olduğumuzun altını tekraren çizmek isteriz. Ülkemizi, hemen her alanda içine sürüklendiği bu krizlerden düzlüğe çıkarana ve her bir insanımızın rahat bir nefes alacağı günleri birlikte kurana dek; mücadelemiz ve iş birliğimiz, hedef ve ilkelerimiz doğrultusunda devam edecektir” denildi.

Cumhurbaşkanı adayında ortaklıkta uzlaşma sürüyor

Açıklamada, ortak Cumhurbaşkanı adayı konusunda “Milletimiz emin olsun; ortak Cumhurbaşkanı adayımız hem ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı’ hem de sadece bu masa etrafında bir araya gelen siyasi partilere oy verenlerin değil, ‘Herkesin Cumhurbaşkanı’olacaktır” ifadesi kullanıldı.

Seçimlerde olası iktidar değişikliği olması sonrasındaki süreç içinse “Milletimizin bunca senedir uğradığı hayal kırıklıklarının farkındayız. Bu hayal kırıklıklarını gidermek üzere insanımızın beklenti ve taleplerini karşılayacak liyakatli kadrolarla ve etkin politikalarla milletimizin karşısına çıkacağız” vaadinde bulunuldu.

Karamsarlığa karşı umut ön plana çıkarıldı

Açıklamada, ayrıca “Ülkemizi hızla felakete sürükleyen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin doğal sonuçlarına, yani; ekonomide iflasa, iç ve dış politikada itibarsızlaşmaya, kamu kurum ve kadrolarındaki çürümeye, yaşanan sosyolojik ve psikolojik çöküntüye dur demek için ilk kez 12 Şubat 2022 tarihinde bir araya gelerek ortaya koyduğumuz kararlılığımızla milletimize umut olduk. O tarihten sonra Türkiye’de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı anlaşılmış ve milletimiz tarafından “6’lı Masa” olarak adlandırılan iş birliğimiz, kararlılıkla bugünkü aşamasına gelmiştir. Bilinmelidir ki bugün, 12 Şubat’tan çok daha kararlı ve umutluyuz!” mesajı verildi.

Toplantı bitiminde Karamollaoğlu, liderlere ata tohumundan hazırlanmış sepetleri hediye etti.

VOA tarafından geçilen Muhalefet Seçimlerde Birliktelik Mesajı Verdi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Muhalefet Seçimlerde Birliktelik Mesajı Verdi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Muhalefet Seçimlerde Birliktelik Mesajı Verdi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.