MSB’den NATO’ya 30 Ağustos Paylaşımı Tepkisi

MSB’den NATO’ya 30 Ağustos Paylaşımı Tepkisi

ABONE OL
22:55 - 02/09/2022 22:55
MSB’den NATO’ya 30 Ağustos Paylaşımı Tepkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, NATO Müttefik Kara Komutanlığı resmi Twitter hesabından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’ncü yıldönümü dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajını silmesine tepki gösterdi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın mesajında, “NATO Müttefik Kara Komutanlığının (LANDCOM) 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutladığı sosyal medya paylaşımı bir başka NATO üyesinin bencil ve şımarık tavrı üzerine iradesini devretmek anlamına gelecek şekilde kaldırması kabul edilemez” denildi.

“NATO’nun kurumsal kimliğine ve saygınlığına büyük zarar vermiştir”

“Zafer Bayramı” yazılsa da yazılmasa da 1922’de zafer kazanıldığı gerçeğinin değiştirilemez olduğunun belirtildiği açıklamada, “Yıllardır hiçbir sorun teşkil etmeyen ve itiraz edilmeyen Zafer Bayramına yapılan atfın, bu kez uçaklarımıza radar kilidi atarak NATO görevlerini bile sabote etmekten çekinmeyen bir ülkenin mesnetsiz talebi üzerine silinmesi, NATO’nun kurumsal kimliğine ve saygınlığına büyük zarar vermiştir. Birlikte çalışma ve müttefiklik ruhu; NATO’nun güçlü olmasındaki temel ilkelerdir. 70 yıldır yükümlülüklerini eksiksiz yerine getiren bir NATO üyesi olarak beklentimiz, sorumlulukların dayanışma ruhu içerisinde yerine getirilmesi ve tarafsızlığın korunmasıdır” denildi.

NATO Müttefik Kara Komutanlığı resmi Twitter hesabından, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü dolayısıyla, “Zafer Bayramınız Kutlu olsun/ Happy Victory Day” başlıklı mesajında, “Bugün Türk bağımsızlığının 100. yıldönümü. Zafer ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamalarında, NATO ve ötesindeki Türk müttefiklerimizin yanındayız” ifadesine yer vermişti. Mesajda, Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabı da etiketlenmişti.

Ancak mesaj Ege Denizi’nin karşı kıyısında, Türkiye’nin kendi hava sahasını ihlal ettiği iddiasıyla NATO’ya şikayet ettiği Yunanistan’da sert tepkilere yol açmış, Yunanistan’ın tepkisinin ardından NATO, 30 Ağustos paylaşımını Twitter hesabından silmişti.

NATO, Twitter üzerinden yayınladığı yeni 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, “Salı günü NATO Müttefik Kara Komutanlığı (LANDCOM) müttefikimiz Türkiye’yi Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla kutladı. Evsahibi ülkemiz olmasından doları Türkiye’ye müteşekkiriz. Ve otuz müttefikimizin hepsine İttifakımız’a yaptıkları katkılar için teşekkür ederiz. Beraber daha güçlüyüz” ifadelerine yer vermişti.

VOA tarafından geçilen MSB’den NATO’ya 30 Ağustos Paylaşımı Tepkisi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. MSB’den NATO’ya 30 Ağustos Paylaşımı Tepkisi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan MSB’den NATO’ya 30 Ağustos Paylaşımı Tepkisi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.