Mossad’a para karşılığı bilgi sattığından şüphelenilen yedi kişi yakalandı

Mossad’a para karşılığı bilgi sattığından şüphelenilen yedi kişi yakalandı

ABONE OL
15:56 - 05/03/2024 15:56
Mossad’a para karşılığı bilgi sattığından şüphelenilen yedi kişi yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Polis, aralarında özel bir dedektifin de bulunduğu yedi şüpheliyi İsrail istihbarat servisi Mossad’a bilgi satmak şüphesiyle gözaltına aldı.

Eski bir kamu çalışanı olduğu belirtilen dedektifin Ortadoğu şirketleri ve insanlarıyla ilgili bilgiler topladığı belirtiliyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan (MİT) yapılan açıklamada, söz konusu dedektifin takip cihazları yerleştirdiği ve istihbarat etkinlikleri yürüttüğü belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X üzerinden paylaşımında, “Sınırlarımız içinde casusluk faaliyetlerine asla izin vermeyeceğiz. Her birini tek tek yakalayacağız ve adalet önüne getireceğiz” dedi.

İsrail’den ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yok.

MİT açıklamasına göre dedektif Mossad tarafından Belgrad’da eğitim gördü ve resmi hesaplarda görülmeyen kripto para ile ödeme yapıldı.

Ocak ayında mahkeme Mossad’la bağlantısından şüphenlenilen 15 kişinin tutuklanmasına, diğer sekiz kişinin de sınır dışı edilmesi yönünde karar vermişti.

VOA tarafından geçilen Mossad’a para karşılığı bilgi sattığından şüphelenilen yedi kişi yakalandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Mossad’a para karşılığı bilgi sattığından şüphelenilen yedi kişi yakalandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Mossad’a para karşılığı bilgi sattığından şüphelenilen yedi kişi yakalandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.