”Mossad’a bilgi sattıklarından şüphelenilen 7 kişi gözaltına alındı”

”Mossad’a bilgi sattıklarından şüphelenilen 7 kişi gözaltına alındı”

ABONE OL
17:04 - 02/02/2024 17:04
”Mossad’a bilgi sattıklarından şüphelenilen 7 kişi gözaltına alındı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bir Türk güvenlik yetkilisi Cuma günü yaptığı açıklamada, Türk yetkililerin İsrail istihbarat servisi Mossad’a yerel hedeflerin izlenmesi ve takibiyle bağlantılı olarak bilgi sattığından şüphelenilen yedi kişiyi gözaltına aldığını söyledi.

Türkiye daha önce İsrail’i, Türkiye de dahil olmak üzere Filistin toprakları dışında yaşayan militan Filistinli grup Hamas üyelerini hedef almaya çalışması halinde bunun”ciddi sonuçları” olacağı konusunda uyarmıştı.

İsrail’in Hamas’la savaşı geçtiğimiz Ekim ayında başladığından bu yana Türk ve İsrailli liderler arasında kamuoyu önünde karşılıklı atışma yaşanıyor.

Türkiye, Batılı müttefiklerinin çoğunun ve bazı Arap ülkelerinin aksine Hamas’ı terör örgütü olarak tanımlamıyor.

“İstanbul ve İzmir’de ortak operasyon”

İsminin açıklanmamasi koşuluyla konuşan bir güvenlik yetkilisi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Türk polisi ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) İstanbul ve İzmir’de ortak operasyonlar düzenlediğini söyledi.

Son operasyonlar, Türkiye’de Mossad bağlantılı olduğundan şüphelenilen bir dizi tutuklamadan bir ay sonra gerçekleşti.

Devlet televizyonu TRT ise Cuma günü MİT’in Mossad’ın hedeflerini takip etmek için özel dedektifler kullandığını tespit ettiği yönünde bir haber aktardı.

TRT’nin ismi açıklanmayan güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre, şüphelilerin hedefleri izleyip fotoğraflamaya, üzerlerine takip cihazları yerleştirmeye ve Mossad için başka bilgiler elde etmeye çalıştıkları düşünülüyor.

Resmi bir açıklama gelmedi

Ankara tutuklamalarla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsüyse konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Geçtiğimiz ay üst düzey bir Türk yetkili, yetkililerin Mossad servisiyle bağlantılı olduklarından ve Türkiye’de yaşayan Filistinliler’i hedef aldıklarından şüphelenilen 34 kişiyi gözaltına aldığını söylemişti.

VOA tarafından geçilen ”Mossad’a bilgi sattıklarından şüphelenilen 7 kişi gözaltına alındı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ”Mossad’a bilgi sattıklarından şüphelenilen 7 kişi gözaltına alındı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ”Mossad’a bilgi sattıklarından şüphelenilen 7 kişi gözaltına alındı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.