Moskova’daki ABD Büyükelçiliği’nden ‘aşırılık yanlılarının’ saldırı düzenleyebileceği uyarısı

Moskova’daki ABD Büyükelçiliği’nden ‘aşırılık yanlılarının’ saldırı düzenleyebileceği uyarısı

ABONE OL
23:45 - 08/03/2024 23:45
Moskova’daki ABD Büyükelçiliği’nden ‘aşırılık yanlılarının’ saldırı düzenleyebileceği uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya’daki ABD Büyükelçiliği, “aşırılık yanlılarının” Moskova’da yakın zamanda bir saldırı planladıkları uyarısında bulundu. Uyarı, Rus güvenlik güçlerinin IŞİD’in Afganistan koluna bağlı bir hücrenin bir sinagoga yönelik silahlı saldırı planını engellediklerini açıklamasından saatler sonra geldi.

ABD vatandaşlarını art arda yaptığı uyarılarla Rusya’yı derhal terk etmeye çağıran Büyükelçilik, tehdidin niteliği hakkında daha fazla ayrıntı vermedi. Ancak Büyükelçilik, insanların konserlerden ve kalabalıklardan kaçınmaları ve çevrelerinin farkında olmaları gerektiğini bildirdi.

Büyükelçiliğin internet sitesinde yer alan açıklamada, “Büyükelçilik, aşırılık yanlılarının konserler de dahil olmak üzere Moskova’daki büyük kalabalıkları hedef almaya yönelik kısa zamanda gerçekleştirilebilecek planları olduğuna dair haberleri takip etmektedir ve ABD vatandaşlarına önümüzdeki 48 saat boyunca büyük kalabalıklardan uzak durmaları tavsiye edilmelidir” denildi.

Moskova’daki ABD Büyükelçiliği, Sovyet dönemindeki KGB’nin devamı olan Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB), militan Sünni Müslüman grup IŞİD’in bir hücresi tarafından Moskova’daki bir sinagoga yapılan saldırıyı engellediğini açıklamasından birkaç saat sonra bu uyarıyı yayınladı.

İki açıklamanın birbiriyle bağlantılı olup olmadığı belirsiz.

Rus devlet haber ajanslarının bildirdiğine göre FSB Perşembe günü yaptığı açıklamada, Moskova’da bir sinagoga yönelik bir IŞİD hücresinin planladığı saldırıyı önlediğini belirtmişti.

RIA haber ajansının aktardığına göre FSB, örgüt üyelerinin “Moskova’daki Yahudi dini kurumlarından birine yönelik bir terör eylemi gerçekleştirmeyi planladıklarını” söyledi.

FSB, hücrenin “ateşli silahlar kullanarak bir sinagog cemaatine saldırmaya hazırlandığını” bildirdi.

Yakalandıklarında militanların Rus özel kuvvetlerine direniş gösterdikleri ve karşı ateşle “etkisiz hale getirildikleri” belirtildi.

FSB, “Ateşli silahlar ve mühimmatın yanısıra el yapımı patlayıcı cihaz üretimi için bileşenler bulundu ve ele geçirildi” dedi. ,

FSB, saldırıyı planlayan IŞİD hücresinin Rusya’nın Kaluga bölgesinde örgütün Afganistan kolu IŞİD-Horasan’ın bir parçası olarak faaliyet gösterdiğini söyledi.

IŞİD-Horasan, Afganistan, Pakistan, Türkmenistan, Tacikistan, Özbekistan ve İran’da halifelik kurmak istiyor.

Grup ilk olarak 2014’ün sonlarında Afganistan’ın doğusunda ortaya çıkmış ve aşırı şiddet eylemlerinde bulunmuştu.

Ukrayna’daki savaş Rusya’nın Batı ile ilişkilerinde 1962 Küba Füze Krizi’nden bu yana yaşanan en derin krizi tetikledi. Kremlin ABD’yi Ukrayna’ya para, silah ve istihbarat desteği vererek Rusya’ya karşı savaşmakla suçluyor.

VOA tarafından geçilen Moskova’daki ABD Büyükelçiliği’nden ‘aşırılık yanlılarının’ saldırı düzenleyebileceği uyarısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Moskova’daki ABD Büyükelçiliği’nden ‘aşırılık yanlılarının’ saldırı düzenleyebileceği uyarısı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Moskova’daki ABD Büyükelçiliği’nden ‘aşırılık yanlılarının’ saldırı düzenleyebileceği uyarısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.