Mordashov’a yaptırım geldi: Fritz Joussen’den Ukrayna’daki savaşla ilgili güncelleme

Mordashov’a yaptırım geldi: Fritz Joussen’den Ukrayna’daki savaşla ilgili güncelleme

ABONE OL
17:11 - 01/03/2022 17:11
Mordashov’a yaptırım geldi: Fritz Joussen’den Ukrayna’daki savaşla ilgili güncelleme
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Mordashov’ın diğer oligarklar gibi AB’deki varlıkları donduruldu ve seyahat özgürlüğü kısıtlandı.

Mordashov, Severstal çelik grubunun ana sahibidir ve hisselerin üçte biri ile Alman seyahat grubu Tui’nin en büyük tek hissedarıdır. Ayrıca Hannover merkezli şirketin denetim kurulunda yer almaktadır.

Mordashov, Ukrayna’daki savaşı “iki kardeş ülke için bir trajedi” olarak nitelendirdi. Çok yakın bir gelecekte, çatışmayı çözecek ve dökülen kana son verecek bir yol bulunabileceğini içtenlikle umuyorum.”

TUI’nin ana hissedarı Alexei Mordashov, AB’nin kendisine yönelik yaptırımları anlamakta zorlandığını söyleyerek tepki gösterdi. Mordashov, Salı gecesi yaptığı yazılı açıklamada, “Bana karşı bu yaptırımların Ukrayna’daki korkunç ihtilafın çözümüne nasıl yardımcı olması gerektiğini anlayamıyorum” dedi. „Birçok Avrupa ülkesi arasındaki ekonomik, kültürel ve insani işbirliğinin geliştirilmesinde çok uzun süredir yer alıyorum“ dedi.

Bunun yanında TUI’nin CEO’su Fritz Joussen aşağıdaki bildiriyi piyasalarla paylaştı.

“Sevgili meslektaşlarım,

Ukrayna’ya yönelik saldırı ve günlerdir devam eden çatışmalar, son birkaç gündür konuştuğum herkes gibi beni de hayrete düşürdü. Ukrayna halkını, ülkelerini savunan kadın ve erkekleri ve anavatanlarından kaçan aileleri düşündüğümde, çekilen acıyı hayal bile edemiyorum.

Avrupa’nın kalbinde bir saldırganlık savaşı, egemen bir ülkeye, masum Avrupalılara saldırı – bunların hepsi Soğuk Savaş’ın sona ermesinden sonra ve diyalog ve işbirliği çağında hayal bile edilemezdi. Belki de biz Avrupalılar, barış içinde yaşama ve kendi kaderini tayin etme hakkını çok hafife aldık. Özgür dünyanın birlik göstereceğine dair umut olsa da, şimdi daha fazla gelişmeyle ilgili endişeler hüküm sürüyor.

Savaşın şirketimizi nasıl etkilediği sorusu kesinlikle ilk soru değil, ama tabii ki soru meşru ve bizim için önemli. Olası sonuçları değerlendirebilmek ve gerekirse önlem alabilmek için gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu konudaki bazı düşüncelerimi sizinle paylaşayım.

Artık Rusya ve Ukrayna’da bize ait şirket yok. Bildiğiniz gibi bir süre önce Rusya ve Ukrayna’daki tur operatörlerimizi sattık. Ancak müşterilerimizin güvenliğini sağlamak için uçuş rotaları ve seyir alanları gibi bazı alanlarda ayarlamalar yapacağız veya yaptık. Ukrayna’da bizim için çalışan ve kendilerini ve ailelerini güvenli bir yere götürmek için elimizden gelenin en iyisini yapan hizmet sağlayıcıların çalışanları ile temas halindeyiz. TUI Cruises, gemi filomuzda çalışan Ukraynalı mürettebat üyelerine de büyük özen gösteriyor.

Bazılarınız bana ayrıca en büyük tek hissedarımız Alexey Mordashov’u ve ona karşı tutumumuzu soruyor. Sn. Mordashov, yaklaşık 15 yıldır TUI hissedarı ve Corona krizi sırasında şirketi desteklediğinden beri şirketimizin yaklaşık üçte birini elinde tutuyor. Hissedarlarımızın üçte ikisi Almanya, AB, Birleşik Krallık, ABD’den geliyor veya fon sağlıyor. Bay Mordashov, aynı zamanda, Yıllık Genel Kurul’da hissedarlar tarafından seçilen Denetleme Kurulu’ndaki 20 temsilciden biridir. Ancak, herhangi bir Alman anonim şirketi gibi, şirketimiz de hissedarlar veya Denetim Kurulu tarafından değil, Yönetim Kurulu tarafından yönetilmektedir. Bu nedenle Bay Mordashov’a yönelik herhangi bir kısıtlama veya yaptırımın şirket olarak bizim için kalıcı olumsuz sonuçları olmayacağını varsayıyoruz.

Önümüzdeki birkaç gün ve hafta, Rusya ile AB arasındaki ilişkilerin nasıl gelişmeye devam edeceğini ve gelecekte Rusya ile Batı arasındaki ekonomik işbirliğinin nasıl gelişeceğini gösterecek. Çözüm bizim elimizde değil. Bu, hükümetlerin ve uluslararası toplumun zamanıdır.

Kesin olan bir şey var: Değerlerimize sahip çıkacağız ve tavrımızı göstereceğiz. Neredeyse başka hiçbir sektör gibi, turizm de uluslararası anlayışı ve sınırlar ve kültürler arasında barışçıl alışverişi temsil ediyor – buna özel bir sorumluluk hissediyoruz.

Birçoğunuzun özel ve profesyonel yaşamınızda sergilediğiniz tutum ve yardım ile ve yaptığımız bağışlarla Ukrayna’daki insanları ve savaştan kaçmak durumunda kalanları desteklediğiniz için teşekkür ederiz!

Hep birlikte umalım ki insanlık ve akıl galip gelebilsin ve Avrupa’ya barış dönebilsin.” Fritz Joussen

TOUREXPI tarafından geçilen Mordashov’a yaptırım geldi: Fritz Joussen’den Ukrayna’daki savaşla ilgili güncelleme haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Mordashov’a yaptırım geldi: Fritz Joussen’den Ukrayna’daki savaşla ilgili güncelleme haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Mordashov’a yaptırım geldi: Fritz Joussen’den Ukrayna’daki savaşla ilgili güncelleme haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.