Moers’de kanser konferansı yoğun ilgiyle karşılandı

Moers’de kanser konferansı yoğun ilgiyle karşılandı

ABONE OL
07:01 - 09/01/2020 07:01
Moers’de kanser konferansı yoğun ilgiyle karşılandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kasım ayında ilk kuruluş toplantısını gerçekleştiren Moers ve Çevresi Veliler Birliği 2020 yılına yoğun katılımlı bir sağlık semineriyle başladı.

Ruhr Veliler Birliği MobilES projesi kapsamında Essen Üniversite Kliniğinde görevli Dr. Ali Sak Moers ve Çevresi Veliler Birliği’nin daveti üzere kanser hastalıkları konusunda Moers Repelen DİTİB camiinde bilgilendirme toplantısı yaptı.

Moers Repelen DİTİB camii imamı Ethem Bey ve yönetiminin de desteğiyle gerçekleşen toplantının açılışını Veliler Birliği Başkanı Kurtuluş Kundüz yaptı. Mobiles koordinatörleri Kamuran Turan ile Fatime Okuyucu da proje hakkında bilgilendirme sundular.

Mobiles (gezici veli seminerleri) projesi kapsamında vatandaşlarımızı ilgilendiren her türlü konularla ilgili seminer taleplerini Mobiles koordinatörlerine iletmeniz yeterli olacak. Onlar sizlerin talepleri doğrultusunda gerekli uzmanları bulup vatandaşları kendi kurumlarına giderek bilgilendireceklerini söylediler.

Dr. Sak sunumunda kanserin oluşumu, tedavi opsiyonları, korunması ve kanserli hastalarının ve yakınlarının psikolojik durumlarına değindi.

“Kanseri yenmek istiyorsanız onunla yüz yüze gelip savaşacaksınız” diyen Dr. Sak hastanın psikolojik durumuna, hastalığa karşı tutumunun önemine değindi.

Dr. Sak sosyal medya ve değişik platformlarda kanser hakkında yanlış bilgilendirmelere ve ticari çıkar için bir takım yanlış yönlendirmelere de dikkat çekti. “Kansere karşı en iyi ilaç bilgilenmektir” diyen Sak, bilgilenmenin, sosyal çevre edinmenin, sağlıklı beslenmenin, doktor kontrollerinin ve özellikle de kanser hastalığında önem arz eden erken teşhis olanaklarına ve bunlardan faydalanmanın önemine ve bu bağlamda sağlıklı yaşam için dikkat edilmesi gereken konulara değindi.

Seminer sonrasında da yoğun soru ve ilgiyle karşılaşan Dr. Sak Moers’e gerek sağlık gerekse farklı konularda vatandaşlarımızı bilgilendirmek için tekrar geleceğini vurguladı.

 

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.