Moderna Aşısının Ergenler Üzerinde Denenmesine Başlandı

Moderna Aşısının Ergenler Üzerinde Denenmesine Başlandı

ABONE OL
17:04 - 10/12/2020 17:04
Moderna Aşısının Ergenler Üzerinde Denenmesine Başlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Corona virüsüne karşı aşı geliştiren firmalardan Moderna, aşının 12 ila 17 yaş grubundaki çocuklar üzerinde denenmesi çalışmalarına başlandı. Deney kapsamında ilk aşı da yapıldı.

Firmanın CEO’su Stephane Bancel bugün yaptığı açıklamada, “Amacımız gelecek yıl okul dönemi başlamadan mRNA-1273 aşısının ergenlik çağındaki çocuklar üzerinde kullanılmasını destekleyebilecek veriyi 2021 yılı bahar aylarına kadar toplayabilmek” dedi.

Deneyler, biyomedikal araştırma merkezi BARDA ile işbirliği içinde yürütülüyor.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) hem Moderna hem de Pfizer ve BioNTech firmalarının Corona aşılarıyla ilgili acil durum onay başvurusunu değerlendirme aşamasında.

Moderna gibi Pfizer de geliştirdiği aşıyı 12 yaş ve üzeri çocuklarda deniyor.

VOA tarafından geçilen Moderna Aşısının Ergenler Üzerinde Denenmesine Başlandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Moderna Aşısının Ergenler Üzerinde Denenmesine Başlandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Moderna Aşısının Ergenler Üzerinde Denenmesine Başlandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.