Missouri’de Liseye Silahlı Saldırı: 3 Ölü

Missouri’de Liseye Silahlı Saldırı: 3 Ölü

ABONE OL
09:49 - 25/10/2022 09:49
Missouri’de Liseye Silahlı Saldırı: 3 Ölü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’nin Missouri eyaletindeki bir lisede meydana gelen silahlı saldırıda, saldırgan dahil 3 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.

Missouri eyaletinin St. Louis kentindeki saldırı yaklaşık 400 öğrencinin eğitim gördüğü Görsel ve Sahne Sanatları Lisesi’nde dün meydana geldi.

St. Louis Komiseri Mike Sack olaya ilişkin yaptığı açıklamada, 19 yaşındaki saldırganın liseye girerek ateş açtığını, saldırı sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 7 kişinin yaralandığını kaydetti.

Saldırı ihbarının hemen ardından polisin okula geldiğini anlatan Sack, polisin okula girdikten sonra saldırganla çatışmaya girdiğini ve saldırganın olay yerinde vurularak öldürüldüğünü söyledi.

Saldırının nedeninin henüz belli olmadığını belirten Sack, saldırganın akıl sağlığının yerinde olmadığından şüphelenildiğini kaydetti.

Komiser, saldırganın geçen yıl liseden mezun olan ve sabıkası bulunmayan 19 yaşındaki Orlando Harris olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Saldırganın okula nasıl girdiğiyle ilgili bilgi vermeyen Sack, ancak binanın kapılarında kilit bulunduğunu ve bunun da saldırganın içeri girmesini yavaşlattığını söyledi.

ABD’de okullara yönelik silahlı saldırılar sıklıkla yaşanıyor. Teksas’ın Uvalde kentinde Mayıs ayında bir okulda meydana gelen silahlı saldırıda, 19 çocuk ve 2 yetişkin hayatını kaybetmişti.

VOA tarafından geçilen Missouri’de Liseye Silahlı Saldırı: 3 Ölü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Missouri’de Liseye Silahlı Saldırı: 3 Ölü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Missouri’de Liseye Silahlı Saldırı: 3 Ölü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.