Minderde yenilenen kadroyla Avrupa sınavı

Minderde yenilenen kadroyla Avrupa sınavı

ABONE OL
07:18 - 04/04/2018 07:18
Minderde yenilenen kadroyla Avrupa sınavı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Minderde yenilenen kadroyla Avrupa sınavı

Serbest Güreş Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda yenilenen kadrosuyla madalya arayacak.

Serbest Güreş Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda yenilenen kadrosuyla mücadele edecek.

Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’nde 30 Nisan-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’yi erkekler serbest stilde temsil edecek güreşçiler belirlendi.

Güreşçilerin Türkiye Şampiyonası, Rusya, İran ve Bulgaristan’daki turnuvalarda orta koydukları performans dikkate alınarak oluşturulan milli takımın kadrosunda, önemli değişiklikler yapıldı.

Sıklet sayısının 8’den 10’a çıkması da kadroda yeni isimlerin yer bulmasında etkili oldu.

İlk kez büyüklerde Avrupa Şampiyonası’na çıkacaklar

Gençleştirilen kadroda Selahattin Kılıçsallayan, Haydar Yavuz, Muhammet Nuri Kotanoğlu ve Fatih Erdin ilk kez yer aldı. Dört güreşçi, ilk kez büyüklerde Avrupa Şampiyonası’nda mindere çıkacak.

2016 Rio Olimpiyatları’nda gümüş madalya kazanan Selim Yaşar’ın kadroda yer bulamaması en önemli değişiklik olarak dikkati çekti.

Türkiye’nin, şampiyonada serbest stildeki tecrübeli isimlerini ise olimpiyat şampiyonu Taha Akgül ile Avrupa şampiyonları Soner Demirtaş ve Rıza Yıldırım oluşturacak.

Serbest Güreş Milli Takımı’nın, Avrupa Güreş Şampiyonası kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Ahmet Peker (57 kilo), Recep Topal (61 kilo), Selahattin Kılıçsallayan (65 kilo), Haydar Yavuz (70 kilo), Soner Demirtaş (74 kilo), Muhammet Nuri Kotanoğlu (79 kilo), Fatih Erdin (86 kilo), Serdar Böke (92 kilo), Rıza Yıldırım (97 kilo), Taha Akgül (125 kilo).

İlbayhanov: Başarımızı sürdürmek istiyoruz

Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktör İshak İlbayhanov, yaptığı açıklamada, kadroyu belirlerken adil olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

Şampiyonada başarılı olacaklarına inandığını dile getiren İlbayhanov, “Tüm sporcularımızdan madalya bekliyoruz.
Hedefimiz, her zaman takım halinde birinci olmak.” dedi.

İlbayhanov, geçen yıl Avrupa Şampiyonası’nda serbest stilde 3 altın madalya kazandıklarına işaret ederek, “Sırbistan’da en çok altın madalya alan takım olduk. Başarımızı sürdürmek istiyoruz. Ancak bu yılki Avrupa Şampiyonası daha zorlu geçecek. Çünkü Dağıstan bölgesinde yapılacak. Futbolda Brezilya neyse güreşte de Dağıstan odur. Farklı ülkelerde mücadele eden çok sayıda olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu Dağıstanlı güreşçi var. Burada büyük bir seyirci baskısı olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Hazırlıklar hakkında bilgi veren Dağıstanlı teknik adam, şunları kaydetti:

“Üçüncü etap kamp çalışmalarımızı tamamladık. Kuvvet ağırlıklı bir kamp dönemi geçirdik. Bundan sonra ikili kamp yapacağız. Daha sonra da şampiyona için yola çıkacağız. Kampların yanı sıra daha fazla turnuvaya katılmaya özen gösterdik. Çocuklarımız müsabakaya çıktıklarında öz güven sıkıntısı yaşıyorlar. Turnuvalara katıldıkça bunları aşıyor, müsabakalara daha rahat çıkıyorlar. Böylece daha kaliteli güreşiyorlar.” 

ha-ber.com

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.