Minderde altın madalya

Minderde altın madalya

ABONE OL
01:32 - 16/06/2019 01:32
Minderde altın madalya
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 
 
Minderde altın madalya
Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da devam eden Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası’nın üçüncü gününde mindere çıkan Akgül, gündüz seansında yaptığı mücadelelerden sonra final müsabakası yapma hakkı kazandı
Finalde Macaristan’dan Daniel Ligeti ile karşılaşan Akgül müsabakayı 2-0 (3-0/3-2) kazanmasını bildi.
Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ta düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda, Serbest Güreş Milli Takımı’ndan 120 kiloda Taha Akgül, Avrupa şampiyonu oldu.

İlk turda Sırbistan’dan Predrog Budic’i 2-0 (2-0/7-3) yenerek bir üst tura çıkan Akgül, ikinci turda Almanya’dan Niick Matuhin’i de 2-0 (1-0/1-0) yendi.
Akgül’ün çeyrek finaldeki rakibi Rusya’dan Bahtiyar Ahmedov oldu. Ahmedov, bir önceki müsabakada sakatlandığı için mindere çıkamayınca Taha Akgül hükmen galip geldi.
Taha Akgül, daha sonra grup finali için Beluras’tan İhar Dziatko ile karşılaştı. Müsabakanın ilk devresini 2-0 galip biten Akgül, ikinci devrede rakibini tuşlamayı başardı ve finalist oldu.
Akgül, finalde Macaristan’dan Daniel Ligeti ile altın madalya mücadelesine çıktı. Oldukça çekişmeli geçen maçı 2-0 (3-0/3-2) kazanan Akgül, altın madalyaya ulaşarak, Avrupa şampiyonu oldu.
Akgül, şampiyon ilan edilmesinden sonra Türk Bayrağı ile minderde tur attı. Akgül’ün altın madalya kazanması tüm kafileyi sevince boğdu. Bu sıklette gümüş madalya Macaristan’dan Daniel Ligeti’ye giderken, bronz madalyaları Gürcistan’dan Davit Modzmanashvili ve Belarus’tan İhar Dziatko kazandı.

mind-altin-mad-c.jpg

Zirveye çıkacağız
Taha Akgül’ün şampiyon olmasının ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, 60 kilo dışında bütün kategorilerde final maçı yapma heyecanını yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:
”Çok güçlü rakiplerle karşılaştık. Final demek Türk güreşinin şahlanışı demek. Ekibimiz çok güzel çalışıyor. Devletimizin desteği arkamızda. Bundan daha büyük bir mutluluk olamaz. İnşallah bu madalyanın devamı olimpiyatlarda da olur. Ben sporcu, teknik kadro ve milletime güveniyorum. Bu millet bize güvenmeye devam etsin. Bu genç kadro ile önümüzdeki 10 yılı garantileyeceğiz. Biz ‘yerinden yöneteceğiz’ dedik, ‘iyi yöneteceğiz’ dedik ve bunu başardık. Türk güreşinin geleceği parlak ve en kısa zamanda zirveye çıkacaktır.”

mind-altin-mad-b.jpg

Demirtaş 5. oldu
Şampiyonada, Serbest Güreş Milli Takımı’ndan 74 kiloda Soner Demirtaş, kilosunda Azeri Alexander Gostiev ile bronz madalya için mindere çıktı.       
Bronz madalya mücadelesinde Demirtaş, Azeri rakibine yenilerek Avrupa 5’ncisi oldu. Bu kiloda Rusya’dan Denis Tsargush altın, Gürcistan’dan David Khutsishvili gümüş, Azerbaycan’dan Alexander Taymurayovic ve Ukrayna’dan Oleg Bilotserkivskyi ise bronz madalyaların sahibi oldu.      
Gül, Akgül’ü kutladı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Şampiyonu güreşçi Taha Akgül’ü kutladı.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre Gül, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Akgül’e tebrik telgrafı gönderdi.
Erdoğan, Akgül’ü kutladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 120 kiloda Avrupa Şampiyonu olan Taha Akgül’ü kutladı.
Başbakanlık Basın Merkezi’nce internet sitesinde yapılan duyuruya göre Erdoğan, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanan güreşçi Taha Akgül’e kutlama mesajı gönderdi.
(aa)  

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.