Milli güreşçi Yeşilırmak'tan bir ilk

Milli güreşçi Yeşilırmak'tan bir ilk

ABONE OL
20:51 - 12/09/2014 20:51
Milli güreşçi Yeşilırmak'tan bir ilk
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Milli güreşçi Yeşilırmak’tan bir ilk

Milli güreşçi Elif Jale Yeşilırmak, 58 kiloda bronz madalya kazanarak, dünya şampiyonalarında madalya kazanan ilk Türk kadın güreşçi oldu.

Milli güreşçi Elif Jale Yeşilırmak, Özbekistan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda 58 kiloda bronz madalya kazanarak, dünya şampiyonalarında madalya elde eden ilk Türk kadın güreşçi olma başarısını gösterdi.

Yeşilırmak, başkent Taşkent’teki Gymnastics Palace Spor Salonu’nda devam eden şampiyonada Ekvadorlu rakibi Lisset Antes’i 8-2 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Milli güreşçi, sabah seansında ilk turda Kazak sporcu Aizhan Ismagulova’yı 10-0 teknik üstünlükle, ikinci turda da Macar Emese Barka’yı 4-0 yenerek çeyrek finale çıkmıştı. Milli güreşçi, çeyrek finalde ise Rus sporcu Valeria Koblova’ya 9-0 kaybetmiş, rakibinin finale kalması sonrasında repesaj maçına çıkmaya hak kazanmıştı.

Repesaj maçında Moğol Munkhtuya Tungalag’ı 8-0 yenen Elif Jale Yeşilırmak, üçüncülük-beşincilik maçına çıkma hakkını elde etmişti.

“Büyük bir gurur içerisindeyim”

Özbekistan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda, 58 kiloda bronz madalya kazanarak bir ilke imza atan milli güreşçi Elif Jale Yeşilırmak, “Büyük bir gurur içerisindeyim, bana inananlara teşekkür ediyorum” dedi.

Yeşilırmak, elde ettiği başarının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini belirterek kendisini sürekli destekleyen başta Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya’ya, antrenörlerine ve federasyon yetkililerine teşekkür etti.

Kendisine inananların yüzünü kara çıkarmadığı için ayrıca mutlu olduğunu dile getiren milli güreşçi, “Büyük bir gurur içerisindeyim, bana inananlara teşekkür ediyorum. Türkiye’ye dünya şampiyonasında ilk madalyayı kazandırdığım için gururluyum. Gün boyunca zorluk derecesi yüksek maçlara çıktım. En zor anlarımda bile bayrağımızı dalgalandırmanın hayalini kurdum. Açıkçası altın madalyayı da kazanabilirdim ama kısmet değilmiş. Artık kadın güreşinde yeni bir kapı açıldı” diye konuştu.

Hedeflerin bugünden itibaren daha da yukarı çıkacağını vurgulayan Yeşilırmak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Öncelikle bronz madalyanın rengini sarıya çevirmek istiyorum. Bunun için elimden gelenin en iyisi yapmaya ve hiç bıkmadan çalışmaya devam edeceğim. Olimpiyat madalyası kazanmak bir sporcu için en büyük onurdur. Bu onuru da yaşamak istiyorum.”

Bakan Kılıç tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Güreş Şampiyonası’nda, kadınlar 58 kiloda bronz madalya kazanan Elif Jale Yeşilırmak’ı kutladı.

Bakan Kılıç, yayımladığı tebrik mesajında, dünya üçüncüsü olan Elif Jale Yeşilırmak’ın, elde ettiği başarıyla herkesi sevindirdiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Erkek güreşçilerimizin başarılarının ardından, milli güreşçimiz Elif’in madalyası sayesinde kadın güreşçilerimizin de uluslararası platformlardaki başarılarının katlanarak devam edeceğine inanıyorum. Dünya şampiyonasında kürsüye çıkan ilk kadın güreşçimiz olma başarısını göstererek bizlere haklı gurur yaşattı. Kendisini ve bu başarıda emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum.”

ha-ber.com

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.