“Millet ve memleket düşmanlarının en kullanışlı aparatı”

“Millet ve memleket düşmanlarının en kullanışlı aparatı”

ABONE OL
22:54 - 07/01/2024 22:54
“Millet ve memleket düşmanlarının en kullanışlı aparatı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yerel seçimlere üç aydan az süre kala siyasette gerilim tırmanmaya başladı. 28 Şubat benzeri provokasyonların başladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’yi “millet ve memleket düşmanlarının en kullanışlı aparatı” olmakla suçladı.

Erdoğan, İstanbul seçimlerini kazanarak “Özgür Efendi” diye hitap ettiği CHP liderini “özgürleştireceklerini” söylerken, Hatay milletvekili Can Atalay’ı da “terörist” olarak tanımladı.

İstanbul başta olmak üzere partisinin 26 belediye başkanını açıklayan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aday tanıtım toplantısındaki konuşmasında muhalefete ilişkin sert söylemleri ile yerel seçim kampanyasının başlangıcını da yapmış oldu.

Erdoğan, yılın ilk günü İstanbul Galata Köprüsü’nde yapılan “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” mitingi sonrasında bir gencin, elinde Türkiye’de hilafet bayrağı olarak da bilinen “kelimetullah” (la ilahe illallah) yazılı bayrağı taşıyan kişiye yumruk atması ve devamındaki hilafet tartışmasını, “geride kaldığı sanılan senaryoların yenide tedavüle sürülmesi” olarak değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı, “Her biri 28 Şubat sürecindeki provokasyonların kötü birer kopyası niteliğindeki oyunlarla seçim öncesi zihinler bulandırılmaya çalışılıyor. Bu süreçte kullanılan kesim de içinde yaşadıkları toplumdan ve o toplumu ayakta tutan değerlerden habersiz bir güruhtur. Bu güruha mensup kişilerin ortak özelliği Elif’i görse mertek sanacak kadar cahil olmalarıdır. Cengiz Aytmatov’dan ilhamla mankurt diye sıfatlandırdığımız bu kesime mensup etki elemanları cahil ve cüretkâr oldukları için güdülmeye de son derece müsaittirler” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: “Bu kirli oyunun siyasetteki en büyük aparatı da maalesef hep CHP oldu”

Cumhurbaşkanı, “Kendi yankı odalarından çıkıp içinde yaşadıkları toplumu anlamaya, tanımaya, öğrenmeye tenezzül dahi etmezler” diye tanımladığı kitlenin sözcüsü olarak CHP’yi gösterdi.

Erdoğan, “Yıllar boyunca vesayetçiler, darbelere giden yolları bunların bilgisizlikleri ve eylemleriyle döşedi. Yabancı ülkeler emellerine ulaşmak için bunları piyon olarak kullandı. Terör örgütleri kedinin fareyle oynadığı gibi oynadığı bu kişilere kimi zaman gönüllü avukatlıklarını kimi zaman figüranlıklarını yaptılar. Çok partili demokrasiye geçtiğimiz günden beri bunlar millet ve memleket düşmanlarının en kullanışlı aparatı olmuşlardır. Bu kirli oyunun siyasetteki en büyük aparatı da maalesef hep CHP oldu. Şimdilerde her ne kadar oy oranları düşük de olsa kimi başka partilerin de bu sinsi oyunda rol almak için adeta can attığını görüyoruz. Her şey değişiyor ama CHP ve şürekasının baş rolünü kimseye bırakmadığı, toplum ve siyaset mühendisliği senaryoları aynı kalıyor” dedi.

Erdoğan: “Bu milletin ne Cumhuriyet’le ne de Mustafa Kemal’le bir sorunu vardır; Riyad’dan size ekmek çıkmaz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Suudi Arabistan’da oynanamayan Süper Kupa Finali’ne de değindi.

Atatürk’ün “ne mutlu Türküm diyene” ve “yurtta sulh cihanda sulh” sözlerinin yazılı olduğu pankartlar ve üzerinde Atatürk resmi bulunan formalarla sahaya çıkılmasına Suudi Arabistan Futbol Federasyonu’nun izin vermemesi üzerine Fenerbahçe ve Galatasaray sahaya çıkmamıştı.

Erdoğan, “Cumhuriyetimiz ve onun kurucu Gazi Mustafa Kemal her zamanki gibi yine istismara, en elverişli malzeme olarak öne sürülüyor. Oysa bu milletin ne Cumhuriyet’le ne de Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’le bir sorunu, sıkıntısı, derdi, problemi vardır. Her karışı terle ve kanla sulanmış vatan toprakları üzerinde ameliyat yapmaya kalkanlara meydanın boş olmadığını, milletimizin istiklaline ve istikbaline sıkı sıkıya sarıldığını göstermek boynumuzun borcudur. Riyad’dan size ekmek çıkmaz. Tişörtleri farklı bir şekilde boyamak, size bir şey kazandırmaz” diye konuştu.

Özgür Özel, Erdoğan’ı “Suudi Arabistan’daki hadsizliğin sorumlusu sensiz” diye eleştirmişti

Önceki gün Ekrem İmamoğlu’nun aday ilan edildiği toplantıda CHP lideri Özgür Özel, “Suudi Arabistan’da Gazi Mustafa Kemal’i utanmadan pazarlık konusu yapmaya hadsizliğin de sorumlusu sensin, Recep Tayyip Erdoğan. İşte bu iki yüzlülüğe artık yeter diyoruz. Bu yalana, bu kibre, bu iki yüzlülüğe yeter” demiş ve Gezi davası “bir kişinin kan davasıdır” diyerek Erdoğan’ı suçlamıştı.

Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkında iki kez verilen karara uyulmaması üzerine CHP, 14 Ocak’ta Ankara Tandoğan Meydanı’nda bir miting yapma kararı da almıştı.

Özgür Özel’e “Özgür Efendi” diye seslenen Erdoğan, Hatay milletvekili Can Atalay’dan “terörist” olarak bahsetti

CHP’nin bir önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Bay Kemal” diye hitap eden Erdoğan, Cuma günü kendisini sert sözlerle eleştiren Özgür Özel’e “Özgür Efendi” diye seslenirken, rakibini “üzerinde vesayet gölgesi bulunan, emanetçi” olarak tanımladı.

Cumhurbaşkanı, “Bizi üzen ülkemizin ikinci büyük siyasi partisi hüviyetine sahip CHP’nin Türkiye düşmanlığına kuyruk olmasıdır. Açıkçası CHP uzunca bir süredir siyaseten iflas etmiş durumdadır. Bu partinin emanetçi genel başkanı milleti tahkir ve tahrik ederek parti içi iktidar kavgasını unutturmaya, bundan başka hiçbir işe yaramıyor. Özgür Efendi’nin genel başkanlık macerası daha başlamadan vesayet gölgesi altında bitmeye yüz tuttu. İnşallah 31 Mart seçimlerinde sadece şehirlerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmakla kalmayacağız Özgür Efendi’yi de özgürleştireceğiz. Bu zatın gidişatı şu anda pek de iyi gözükmüyor. Baksanıza, daha bismillah demeden anayasal düzene kast etmekten 18 yıl ceza almış bir teröristi adeta cezaevinden meclise tünel kazarak kurtarmanın derdine düşüyor” dedi.

Erdoğan’ın, Özgür Özel’in “tünel kazarak kurtarmanın derdine düştüğünü” söylediği “terörist” ifadesiyle kastettiği kişi, Türkiye İşçi Partisi Hatay milletvekili ve Gezi davası tutuklusu Can Atalay.

VOA tarafından geçilen “Millet ve memleket düşmanlarının en kullanışlı aparatı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Millet ve memleket düşmanlarının en kullanışlı aparatı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Millet ve memleket düşmanlarının en kullanışlı aparatı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Yunus Uslu

    Ulkemizin kalkinma gayretlerinde, halkimiz siyasi partilerin ekonomik ve sosyal programlarini duymak istiyor. Turkiye’de, soguk harp devrinde, joe-politik savunma harcamalarindan dolayi egitime, cevrecilige, tarima, sanayi ve sosyal gelismeye ne vakit nede nakit ayirabilindi. Dunyanin Turkiye’ye baktigi bu onemli gunlerde siyasi part lider ve kadrolarinin, aydin insalar olarak, ozellikle gelisen ulkelere onderlik ve danismanlik yapmasi gerekir. Dunyanin Turkiye’ye nasil yaptiniz diye sormalari gereken isler yapmaliyiz. Butun siyasi partilerimizi modern bir yonetimle ulkemizin halkimizin uluslar arasi iliskilerini gelistirmek icin gayret etmelerini bekliyoruz. Selamlarimla

    Yanıtla
    +0
    -0