Miçotakis’ten Ankara’ya İletişim  Mesajı

Miçotakis’ten Ankara’ya İletişim Mesajı

ABONE OL
22:39 - 17/06/2022 22:39
Miçotakis’ten Ankara’ya İletişim  Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Güney Kıbrıs ziyaretinde yaptığı açıklamada, Türkiye ile iletişim kanallarını açık tutmanın önemli olduğunu söyledi

Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, iki komşu arasındaki gerilimi artıran keskin söylemlere rağmen Türkiye ile iletişim kanallarını açık tutmanın önemli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yunanistan’ın Ege Denizi’nde uluslararası anlaşmalara göre askerden arındırılmış bir statüye sahip olması gereken adaları silahlandırmayı durdurması gerektiğini söylemesiyle birlikte gerilim yeniden tırmandı. Yunanistan, Türkiye’nin iddialarının asılsız olduğunu söylüyor.

Güney Kıbrıs lideri Nikos Anastasiadis ile Lefkoşa’da yaptığı görüşmede konuşan Miçotakis, uluslararası hukukun Yunanistan’dan yana olduğunu söyledi; “İyi diplomatik teamüllerden sapan her türlü söylemden uzak duracağız” dedi.

Miçotakis, “Bu yaklaşımın doğru olduğuna ve iletişim kanallarını her zaman açık tutarak daha sakin bir duruma hızla geri döneceğimize inanıyorum. Benim her zamanki görüşüm, en zor anlarda bile iletişim kanallarının asla kapatılmaması gerektiği şeklinde” diye konuştu.

Miçotakis, Güney Kıbrıs’ın Demokratik Seferberlik Partisinin bir konferansı için adayı ziyaret ediyor.

NATO müttefiki olan Türkiye ve Yunanistan, deniz ve hava sahası sınırlarından Akdeniz’deki potansiyel enerji kaynaklarına ve bölünmüş Kıbrıs’a kadar birçok konuda anlaşmazlık yaşıyor.

Milli Savunma Bakanlığı dün, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Brüksel’deki NATO toplantısının oturum arasında Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ile biraraya geldiğini açıklamıştı.

Bakanlığın açıklamasında Akar ve Panagiotopoulos’un, artan gerilimi hafifletmek amacıyla diyaloğu sürdürmeyi ve mevcut sorunların çözümü için iletişim kanallarının açık tutulmasının önemini konuştukları kaydedilmişti.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.