Michigan’da Tüm İlçeler Seçim Sonuçlarını Onayladı

Michigan’da Tüm İlçeler Seçim Sonuçlarını Onayladı

ABONE OL
20:52 - 19/11/2020 20:52
Michigan’da Tüm İlçeler Seçim Sonuçlarını Onayladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerika’da, Cumhuriyetçiler’in 3 Kasım’daki seçimlerde usulsüzlük yapıldığını iddia ettiği eyaletlerden Michigan’da tüm ilçeler, seçim sonuçlarını onayladı. Detroit’i de içine alan eyaletin en büyük bölgesi Wayne ilçesinin tasnif kurulu da dün gece oy birliğiyle seçim sonuçlarını onaylamıştı.

Demokrat Joe Biden’ın galip geldiği Wayne bölgesindeki kurulun bir önceki oylamasında, iki Cumhuriyetçi üyenin aleyhte oy kullanması ve bunun sonucunda 2-2 oy eşitliği nedeniyle seçim sonuçları onaylanmamıştı. Cumhuriyetçiler’in lehine işleyen karar Demokratlar ve sivil toplum liderlerince sert bir şekilde eleştirilmişti.

Cumhuriyetçiler’in Detroit’te bir seçim merkezinde, posta yoluyla kullanılan oyların sayımında hile yapıldığı iddiasıyla açtıkları davalarda iki hakim sayıma hile karıştığına yönelik kanıt bulunmadığı kararına vardı.

Mahkeme kararının ardından yeniden bir araya gelen tasnif kurulu bu kez bölgedeki seçim sonuçlarını onayladı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, geleneksel olarak Demokratlar’ın çoğunlukta olduğu Wayne bölgesi dahil, Michigan eyaleti genelinde Biden 146 bin oy farkla Trump’ın önünde görünüyor.

Kurulun bir önceki oylamasında Cumhuriyetçi üye Monica Palmer, Detroit’teki bazı sandıklardan gelen sayım belgelerinin düzensiz göründüğünü iddia ederek sonuçları onaylamamış, kurulun Demokrat üyesi Jonathan Kinloch ise bunun “sorumsuzluk ve düşüncesizlik” olduğunu savunmuştu.

Tepkilerin ardından, kurulun ikinci toplantısında sonuçlar onaylandı ve bu sayede 83 seçim bölgesi olan Michigan’da eyalet bazında onaylamaya doğru bir adım daha atılmış oldu.

Diğer taraftan, Cumhuriyetçiler seçimlerin çekişmeli geçtiği diğer eyaletlerden Arizona, Nevada ve Pennsylvania’da da seçim sonuçlarının resmen onaylanmasını engelleme çabasını sürdürüyor.

Trump ve destekçilerinin seçim sonuçlarına itirazları ve yasal adımları süreci yavaşlatırken, her bir eyalette sonuçların onaylanmasının ardından Seçiciler Kurulu’nun 14 Aralık’ta bir araya gelerek resmi onaylama sürecini tamamlaması gerekiyor.

Demokratlar’ın yanı sıra hem yerel hem de federal düzeyde birçok Cumhuriyetçi de 3 Kasım’da yapılan seçimlerin güvenli bir şekilde tamamlandığını savunuyor.

Trump Michigan’da kazandığı yönünde iddiasını yineledi

Michigan’da Cumhuriyetçiler seçimlerle ilgili olarak en az 6 dava açtı. Bunlardan biri Pazar günü federal bir mahkemeye yönlendirildi. Trump destekçilerinin bu davalardaki şikayetleri her seçimde karşılaşılan bazı sorunlara dayanıyor. Bunlar genellikle, imzalardaki eksiklikler, gizli zarflar ve postayla gönderilen oy pusulalarının üzerine işleyen posta mühürleriyle alakalı kimi sorunlardan kaynaklanıyor. Posta yoluyla kullanılan bazı oyların teslim sürecinde kaybolmuş olabileceği ihtimali de davalarda gündeme getirilen konular arasında.

Başkan Trump’ın avukatı Rudy Giuliani’nin yıllar sonra yeniden müvekkilini savunmak için mahkemeye çıkması da dikkat çekti. Giuliani Pennsylvania’da seçim hilesi yapıldığı yönündeki şüpheler nedeniyle sonuçların onaylanmamasını talep etti.

Başkan Trump, Michigan’da itirazlar nedeniyle gecikmeye uğrayan süreçle ilgili olarak bugün paylaştığı Twitter mesajında, “Büyük Michigan eyaleti, pusulaların oy kullanan kişilerin sayısından fazla olduğu bir durumda seçimleri onaylayamaz. Demokratlar büyük bir hile yaptı ve yakalandı. Bu bir Cumhuriyetçi zaferi” ifadelerini kullandı.

Trump bu mesajından yaklaşık yarım saat önce paylaştığı açıklamasında da “Detroit’te kişilerden çok daha fazla sayıda pusula var. Bu büyük sahtekarlığın düzeltilmesi için hiçbir şey yapılamaz. Michigan’ı kazandım” dedi.

VOA tarafından geçilen Michigan’da Tüm İlçeler Seçim Sonuçlarını Onayladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Michigan’da Tüm İlçeler Seçim Sonuçlarını Onayladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Michigan’da Tüm İlçeler Seçim Sonuçlarını Onayladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.