Miami’de Çöken Binada 159 Kişiye Ulaşılamıyor

Miami’de Çöken Binada 159 Kişiye Ulaşılamıyor

ABONE OL
22:20 - 27/06/2021 22:20
Miami’de Çöken Binada 159 Kişiye Ulaşılamıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD’mim Florida eyaletinin en büyük şehirlerinden Miami’de 12 katlı binanın bir bölümünün çökmesi sonucu enkaz altında kalan 159 kişiye ulaşılmaya çalışılıyor.

İtfaiye yetkilileri, binanın çöken kuzeydoğu bölümünde yaklaşık 55 daire bulunduğunu açıkladı. Enkazdan 35 kişi sağ kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarının sürdüğü binanın sakinlerine ulaşıldıkça can kaybının artmasından endişe ediliyor. Binanın çöken bölümündeki dairelerinin tamamının dolu olduğu bildiriliyor.

1981 yılında inşa edilen binanın bir bölümünün yıkılma nedeni henüz belirlenemedi.

Enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sonar cihazları kullanılarak sürüyor. İtfaiye ve ilkyardım ekipleri enkaz altındaki 159 kişiyi sağ olarak çıkarmak için çabalıyor. Kurtarma ekiplerinin paylaştığı videoda, bir bölümü sular altında kalan enkazdan delikler açılarak, apartman sakinlerine ulaşılmaya çalışıldığı görülüyor.

Amerika Başkanı Joe Biden, ABD Afet Dairesi FEMA’nın kurtarma çalışmalarına katılmaya ve federal kaynakların kullanıma hazır olduğunu kaydetti.

Enkaz altında olduğu sanılan bina sakinleri arasında çoğu Güney Amerika ülkelerinden 22 farklı uyrukta kişinin olduğu bildiriliyor. Ayrıca İsrail medyasında 20 İsrail vatandaşının da yıkılan binada kayıp olduğu yazdı.

VOA tarafından geçilen Miami’de Çöken Binada 159 Kişiye Ulaşılamıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Miami’de Çöken Binada 159 Kişiye Ulaşılamıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Miami’de Çöken Binada 159 Kişiye Ulaşılamıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.