Metin Gürcan Hakkında Yakalama Kararı

Metin Gürcan Hakkında Yakalama Kararı

ABONE OL
21:21 - 12/05/2022 21:21
Metin Gürcan Hakkında Yakalama Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan’ın “casusluk” suçundan müebbet ve 35 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davada tahliyesine itirazı kabul edilirken, Gürcan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi dün basın ve izleyicilere kapalı görülen duruşmada Gürcan’ın, yurtdışı yasağı adli kontrol hükmü uygulanarak tahliyesine karar vermişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise Gürcan’ın tahliyesine itiraz etmişti.

İtiraz dilekçesinde, dosyadaki mevcut delil durumu ve isnat edilen suçlamalara ilişkin cezanın üst sınırına dikkati çekilerek adli kontrol şartının bu aşamada yetersiz kalacağı gerekçesiyle Gürcan’ın yeniden tutuklanması istendi.

Dosyanın gönderildiği Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazını kabul etti. Gürcan dün gece geç saatlerde Sincan Cezaevi’nden salıverilmişti.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü İdris Şahin dün VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada, “Umarım bize ikinci bir Osman Kavala vakası yaşatmazlar” demişti.

6 aydır cezaevindeydi

46 yaşındaki Metin Gürcan 26 Kasım 2021’de İstanbul’daki evinde gözaltına alındıktan üç gün sonra tutuklanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Gürcan’ın para karşılığında “Türkiye’nin bazı ülkelerde konuşlu askeri birlikleri”, “Afrin operasyonu öncesi yaşananlar”, “Türkiye’nin Libya ve Suriye’deki etkinliği”, “insansız hava araçlarını ihraç etmek isteyen ülkeler”, “S-400’lerin konumlandırılması” ile “PKK elebaşlarının konumlarının belirlenmesine yönelik saha çalışmaları” gibi bilgileri yabancı diplomatlara aktardığı öne sürülmüştü.

İddianamede Gürcan’ın, “devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri, casusluk maksadıyla zincirleme biçimde açıklama” suçundan müebbet, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal veya askeri casusluk amacıyla zincirleme biçimde temin etme” suçundan ise 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

VOA tarafından geçilen Metin Gürcan Hakkında Yakalama Kararı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Metin Gürcan Hakkında Yakalama Kararı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Metin Gürcan Hakkında Yakalama Kararı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.