Meta CEO’su Mark Zuckerberg Senato komisyonu oturumunda ailelerden özür diledi

Meta CEO’su Mark Zuckerberg Senato komisyonu oturumunda ailelerden özür diledi

ABONE OL
11:32 - 01/02/2024 11:32
Meta CEO’su Mark Zuckerberg Senato komisyonu oturumunda ailelerden özür diledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Zuckerberg Senato komisyonunda zaman zaman gergin geçen oturumda bir ara ayağa kalkıp oturumu takip eden ve çocuklarının sosyal medyadan zarar gördüğünü belirten ailelerden özür diledi.

Mark Zuckerberg, kimsenin onların geçtiği süreçten geçmemesi gerektiğini belirtti.

Zuckerberg, TikTok, Snap, X, ve Discord’un patronları Senato komisyonunda senatörler tarafından dört saat boyunca sorgulandı.

Komisyon salonunda teknoloji patronlarının arkasında da sosyal medya içerikleri yüzünden çocuklarının kendilerine zarar verdiğini, intihar ettiklerini belirten aileler oturdu.

Oturumun önemli bölümü çocukları internetteki cinsel içeriklerden korumaya odaklandı.

Otorumdaki en hararetli anlar Zuckerberg’e soruların yöneltildiği sıralarda yaşandı.

Cumhuriyetçi Senatör Josh Hawley, Zuckerberg’i arkasında oturan ailelerden özür dilemeye çağırdı.

Zuckerberg de ayağa kalkarak arkasına döndü ve “Yaşadığınız süreç için üzgünüm, korkunç. Ailelerinizin çektikleri gibi süreçleri kimse yaşamak zorunda kalmamalı” dedi.

Oturumdaki gerilimli anlardan biri de Kongre’nin şirketleri platformlarında yayınladıklarından sorumlu tutmayı amaçlayan, üzerinde çalıştıkları yasa tasarısına karşı şirketlerin sorgulandıkları sırada yaşandı.

Senatör Lindsey Graham Discord’dan Jason Citron’a internet güvenliği konusunda Kongre’den geçen yasaları destekleyip desteklemediğini sordu.

Citron, çoğuyla ilgili çekincileri olduğu mesajını verir gibi görününce Graham devreye girdi ve, “Eğer bu insanların problemi çözmesini beklerseniz, beklerken öleceğiz” ifadelerini kullandı.

Oturumun sonunda bazı aileler Kongre üyelerine söz konusu şirketleri sorumlu tutacak bir yasayı Kongre’den geçirme çağrısı yaptılar.

VOA tarafından geçilen Meta CEO’su Mark Zuckerberg Senato komisyonu oturumunda ailelerden özür diledi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Meta CEO’su Mark Zuckerberg Senato komisyonu oturumunda ailelerden özür diledi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Meta CEO’su Mark Zuckerberg Senato komisyonu oturumunda ailelerden özür diledi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.