“Meslektaşlarımızı serbest bırakın”

“Meslektaşlarımızı serbest bırakın”

ABONE OL
22:48 - 11/03/2020 22:48
“Meslektaşlarımızı serbest bırakın”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Başkenti Berlin`de Avrupa Türk Gazeteciler Birliği ATGB bir protesto gösterisi düzenleyerek, Türkiye’de yaptıkları özel haberler ve yazdıkları kitaplarından dolayı tutuklanan gazeteciler Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Mahir Boztepe, Aytekin Dursunoğlu ile dayanışma içinde olduklarını ortaya koydular.

Türkiye` de basın özgürlüğüne vurulan darbeleri protesto amaçlı ATGB Avrupa Türk Gazeteciler Birliği tarafından Brandenburg Kapısı önündeki Paris Meydanı’nda yapılan protestoya Kanadalı ve Afrikalı insan hakları ve basın özgürlüğü aktivistleri de destek verdi.

ATGB Merkez Yönetim Kurulu’nun hazırladığı basın açıklaması Berlin temsilcisi Ali Yıldırım tarafından Türkçe ve Almanca olarak okundu.

Avrupa Türk Gazeteciler Birliği ATGB`nin basın açıklaması şöyle:

Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Murat Ağırel, Hülya Kılınç, Mahir Boztepe, Aytekin Dursunoğlu peş peşe tutuklandılar.

Sınırda mültecilerin durumunu takip eden gazeteciler ise gözaltına alındı. Tutuklanan, gözaltına alınan meslektaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

Halihazırda yerlerde sürünen basın özgürlüğüne son dönemde vurulan ağır darbelerle Türkiye bir kez daha demokrasiden uzaklaştırmıştır.

Halkın gerçekleri öğrenme hakkını gasp etmeye çalışan iktidar baskı, tutuklamalar, gözaltılar ile Türkiye’de olup biteni hem kendi halkından hem de dünya kamuoyundan saklayabileceğini sanmaya ve bunun için de gözdağı vermeye ise devam ediyor. Son tutuklamalarla hukuk devleti olmaktan çıktığını ve demokrasiden uzaklaştığını ise adeta ilan etmiştir.

G9 GAZETECİLİK ÖRGÜTLERİ PLATFORMU’NUN ÇAĞRISINA DESTEK

Avrupa’da görev yapan Türkiye kökenli gazeteciler olarak bizler de G9 Gazetecilik Örgütleri Platformu’nun konuya ilişkin çağrısına destek verdiğimizi açıklıyoruz ve çağrılarına imza atıyoruz:

“Yetkilileri gazetecilerin görevlerini yapmalarını engellemekten vazgeçmeye çağırıyoruz.

Bir kez daha tekrarlıyoruz, gazetecilik suç değildir, görevlerini yaparken gözaltına alınan ve tutuklanan meslektaşlarımız serbest bırakılmalıdır. “

Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB) Yönetim Kurulu

ha-ber.com/Orhan Önaldı/Mustafa Temel
Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.