Mesane sorunu nedeniyle hastaneye kaldırılan ABD Savunma Bakanı Austin yetkilerini yardımcısına devretti

Mesane sorunu nedeniyle hastaneye kaldırılan ABD Savunma Bakanı Austin yetkilerini yardımcısına devretti

ABONE OL
23:24 - 12/02/2024 23:24
Mesane sorunu nedeniyle hastaneye kaldırılan ABD Savunma Bakanı Austin yetkilerini yardımcısına devretti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Geçirdiği prostat kanseri ameliyatı sonrasında nekahat sürecinde olan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’ın, mesanesiyle ile ilgili bir nedenle Pazar günü yeniden hastaneye kaldırıldığı açıklandı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Austin’in yetkilerini yardımcısına devrettiğini bildirdi.

Aralık ayında prostat kanseri teşhisi konulan Austin’ın tedavisinden kaynaklanan komplikasyonlara bir yenisi eklendi.

Pentagon Basın Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder yaptığı açıklamada, Austin’in Pazar günü saat 14.20 sularında “acil bir mesane (idrar kesesi) sorununa işaret eden semptomlar nedeniyle muayene edilmesi için” güvenlik ekibi tarafından Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’ne götürüldüğünü söyledi.

Austin başlangıçta “bakanlık işlevlerini ve görevlerini” sürdürmeyi amaçlarken, Pazar günü saat 17.00 sularında bu yetkilerini Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks’e devretti. Austin, Pazar akşamı itibariyle halen.

Walter Reed yetkililerinden Pazar günü geç saatlerde yapılan açıklamada Austin’ın destekleyici bakım ve yakın izleme için kritik bakım ünitesine yatırıldığı belirtildi.

Doktorları, Austin’ın ne kadar süre hastanede kalacağının şu anda belli olmadığını ancak “mevcut mesane sorununun, kanser tedavisi sonrasında tamamen iyileşmesi beklenen Austin’in nekahat sürecini değiştirmesinin beklenmediğini” söyledi.

Genelkurmay Başkanı’nın yanısıra Beyaz Saray ve Kongre de Austin’in hastaneye yatışıyla ilgili bilgilendirildi.

Austin, Rusya’nın işgalinden sonra Kiev’e askeri desteği koordine etmek üzere 2022 yılında kurduğu Ukrayna temas grubunun toplantısına katılmak için Salı günü Brüksel’e hareket edecekti. Austin’ın daha sonra da NATO savunma bakanlarının olağan toplantısına katılması planlanıyordu.

Austin’ın hastaneye kaldırılmasının bu planları değiştirip değiştirmeyeceği henüz belli değil.

Aralık ayında prostat kanseri teşhisi konulan Austin’e 22 Aralık’ta tedavi için prostatektomi adı verilen bir prosedür uygulanmıştı.

Ameliyatı takip eden hafta içinde komplikasyonlar yaşayan Austin, 1 Ocak’ta şiddetli ağrılar nedeniyle ambulansla Walter Reed’e götürülerek yoğun bakım ünitesine yatırılmıştı.

15 Ocak’a kadar Walter Reed’de kalan Austin daha sonra evden çalışmaya devam etti, 29 Ocak’ta da Pentagon’daki görevi başına geri dönmüştü.

Doktorları, daha önce yaptıkları açıklamada, Austin’in ameliyat sonrası seyrinin “mükemmel” olduğunu ve başka bir tedaviye ihtiyaç duyulmayacağını söylemişlerdi.

Austin, kontroller için Walter Reed’e tekrar gitmişti. Ancak bu, Austin’in kanser tedavilerinden kaynaklanan komplikasyonlarının devam etmesi nedeniyle planlı kontrol ziyaretleri dışında hastaneye ilk yatışı oldu.

Austin, Başkan Joe Biden’a, Kongre’ye ya da Savunma Bakan Yardımcısı’na Aralık ayındaki kanser teşhisini ya da hastaneye ilk yatışını haftalarca bildirmemişti. Bu gizlilik bir genel soruşturmaya ve bakanlık içi teftişe neden olmuştu. Austin, personeline hastaneye yatışının gizli tutulması yönünde bir talimat vermediğini söylemişti.

VOA tarafından geçilen Mesane sorunu nedeniyle hastaneye kaldırılan ABD Savunma Bakanı Austin yetkilerini yardımcısına devretti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Mesane sorunu nedeniyle hastaneye kaldırılan ABD Savunma Bakanı Austin yetkilerini yardımcısına devretti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Mesane sorunu nedeniyle hastaneye kaldırılan ABD Savunma Bakanı Austin yetkilerini yardımcısına devretti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.