Mert Çokluk’un şüpheli ölümü

Mert Çokluk’un şüpheli ölümü

ABONE OL
17:46 - 30/03/2021 17:46
Mert Çokluk’un şüpheli ölümü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Erlangen şehrindeki tren garında 5 Ekim günü cesedi bulunan Bursa’lı Mert Çokluk hakkında Nürnberg Başkonsolosluğu bir bildiri yayımladı Bildiri şöyle:

MERT ÇOKLUK’UN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN KAMUOYU AÇIKLAMASI

Başkonsolosluğumuz görev bölgesinde yüksek lisans öğrenimi gören genç vatandaşımız Mert Çokluk’un Erlangen Merkez Tren Garı‘ndaki ölümü ile ilgili olarak basın ve sosyal medya üzerinden bazı spekülatif haberlerin yayılması ve Başkonsolosluğumuz hakkında ithamlarda bulunulması üzerine kamuoyuna açıklama yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur.

10.10.2019 tarihinde Erlangen Belediyesi Nüfus Dairesi tarafından, 05.10.2019 tarihinde Erlangen Merkez Tren Garı‘nda vefat eden Mert Çokluk’un ölüm belgesinin tanzim edilebilmesi ve yakınlarına haber verilmesi amacıyla Başkonsolosluğumuzdan yardım talebinde bulunulmuştur. Söz konusu talep üzerine müteveffanın ailesine haber verilmiş ve eşzamanlı olarak yerel adli ve emniyet makamlarından olayla ilgili bütün bilgi ve belgelerin tarafımıza iletilmesi talep edilmiş olup, müteveffanın ölümüyle ilgili açıkta kalan soruların yanıtlarının alınması yönünde ısrarlı girişim ve temaslarımız sürmektedir. Bu süreç içinde ilgili Alman makamlarından peyderpey alınmakta olan bilgi ve belgeler gerek ailesi gerek Bakanlığımızla paylaşılmaktadır. Paylaşılan belgelerin bazılarının içeriğinin sadece aileye özel olmasından dolayı Başkonsolosluğumuzca bu konuda bir açıklama yapılmasının mümkün olamayacağı takdir buyurulacaktır.

Hepimizin yüreğini yakan bu olayın aydınlatılmasında, teyide muhtaç spekülatif haber ve komplo teorileri yerine somut adli ve kriminal bulgular üzerinden gerçeğe ulaşılabileceğinin akılda tutulması gerekmektedir.

Her bir mensubu evlat sahibi olan Başkonsolosluğumuzca bu konunun hassasiyetle takip edilmekte olduğunun ve Alman makamlarından tatminkâr bir yanıt alınana kadar da peşinin bırakılmayacağının bilinmesini özellikle rica ederiz.

Bu vesileyle merhum gencimiz Mert Çokluk‘a yeniden Allah’tan rahmet ve geride bıraktığı acılı ailesine sabırlar diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ha-ber.com / Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.