Mersin’de zincirleme trafik kazası: 10 ölü 39 yaralı

Mersin’de zincirleme trafik kazası: 10 ölü 39 yaralı

ABONE OL
00:28 - 27/05/2024 00:28
Mersin’de zincirleme trafik kazası: 10 ölü 39 yaralı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Mersin’de Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda zincirleme trafik kazası meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kazada 10 kişinin öldüğünü, 39 kişinin de yaralandığını açıkladı.

TAG Otoyolu’nun Yenice mevkisinde Star Diyarbakır firmasına ait bir yolcu otobüsü karşı şeride geçti ve burada iki otomobil ile bir kamyona çarptı.

Bölgeye ambulans, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç kazanın ardından Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığını duyurdu. Eski adı Twitter olan X hesabından açıklama yapan Tunç, “Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı koordinesinde 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise X hesabından kazayla ilgili bilgi verirken, otobüsün Diyarbakır’dan İstanbul’a gitmekte olduğunu söyledi.

Siyasilerden taziye mesajları

Kazanın ardından siyasilerden taziye ve geçmiş olsun mesajları geldi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan X hesabından yaptığı açıklamada, “Tarsus – Adana – Gaziantep Otoyolu’nda meydana gelen elim trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. İlgili makamlarımız, kazaya dair gerekli tahkikatı ivedilikle başlatmışlardır. Vefat eden vatandaşlarımızın ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun” dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da açıklamasında, “Mersin-Adana karayolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” sözlerine yer verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de “Mersin’de TAG Otoyolu’nda meydana gelen zincirleme trafik kazasında yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı yurttaşlarımıza acil şifalar diliyorum” açıklamasını yaptı.

AK Parti, CHP, DEM Parti, İYİ Parti Mersin milletvekilleri ve Büyükşehir ile ilçe belediye başkanları da X hesaplarından taziye ve geçmiş olsun mesajları yayımladı.

VOA tarafından geçilen Mersin’de zincirleme trafik kazası: 10 ölü 39 yaralı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Mersin’de zincirleme trafik kazası: 10 ölü 39 yaralı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Mersin’de zincirleme trafik kazası: 10 ölü 39 yaralı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.