Mermili tehdit mektubu sonrası Camiye destek yağıyor

Mermili tehdit mektubu sonrası Camiye destek yağıyor

ABONE OL
20:32 - 06/03/2020 20:32
Mermili tehdit mektubu sonrası Camiye destek yağıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Tabanca mermili tehdit mektubu sonrası Camiye destek yağıyor. Çarşamba günü Rothenbach’ta yürüyüş var.

Önceki gün, Nürnberg yakınlarındaki Rothenbach kasabasındaki DİTİB’ bağlı camiye tabanca mermili tehdit mektubu gönderilmesinin ardından, cami başkanı Recep Çalık’a Türk ve Alman makamlarından destek telefonu yağdı.

CAMİYE İLK ZİYARET MİLLET VEKİLİ ARİF TAŞDELEN’DEN

Camiyi ziyaret eden Bavyera Milletvekili SPD’li Arif Taşdelen, Rothenbach Belediye Reisi Klaus Hacker ile 3.Başkan Erich Dannhuauser geçmiş olsun dileklerini ilettiler ve cami cemaati ‘ne destek verdiler.

ÇARŞAMBA GÜNÜ YÜRÜYÜŞ VAR

Gazetemize konuşan Rothenbach DİTİB camisi başkanı Recep Çalık ise, şunları söyledi:

“Dünden beri telefonlarımız susmuyor, Türk ve Alman makamları devamlı arayıp destek veriyor ve yanımızda olduklarını belirtiyorlar. Belediye ile görüştük, 11 Mart Çarşamba günü Saat 16.30’da Cami önünde buluşup, ana yolu kapatarak bir yürüyüş yapacağız. Belediyenin önüne ile kilisenin önünü kadar yürünecek. Türk Sivil Kuruluş ve Almanlar yürüyüşe katılacak. Kilise önünde bir konuşma yapılacak. Durumun ciddiyetini biliyoruz, hafife alınacak bir olay değil. Polis gerekli tedbirleri aldı. “

BAKANA MEKTUP YAZDI

Arif Taşdelen ise, tehditlerin Son aylarda çoğaldığını belirtti. Taşdelen, Bavyera Parlamentosunda önümüzdeki günlerde durumu tartışacağız. Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann’a mektup yazdım ve güvenliğin arttırılmasını ve maddi yardım yapılmasını talep ettim diye konuştu.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / ROTHENBACH

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.