Merkel: ‘Aşıya belki Aralık’ta başlıyoruz’

Merkel: ‘Aşıya belki Aralık’ta başlıyoruz’

ABONE OL
14:24 - 21/11/2020 14:24
Merkel: ‘Aşıya belki Aralık’ta başlıyoruz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Şansölye Merkel ve AB Komisyonu Başkanı von der Leyen yaptığı olumlu açıklamalar piyasalara büyük bir iyimserlik yaydı. Ancak AB liderleri, korona karşıtı önlemlerin çok hızlı bir şekilde hafifletilmesine karşı halkı halen açıkça uyarıyorlar.

Şansölye Angela Merkel (CDU) ve AB Komisyonu başkanı Ursula von der Leyen, bir korona aşısının hızlı bir şekilde onaylanması için büyük umut oluştu.

Merkel, AB devlet ve hükümet başkanlarıyla yapılan video istişarelerinin ardından Perşembe akşamı söylediği gibi, korona aşısının Avrupa’da Aralık ayı başlarında veya “yıl başından hemen sonra” onaylanmasını bekliyor. Buna ek olarak, AB ülkeleri hızlı antijen testleri için ortak standartlar belirlemek ve Noel ve Yeni Yıl tatillerinde korona önlemlerinin uygulanmasını koordine etmek istiyor.

Von der Leyen, Avrupa İlaç Ajansı’na göre, Biontec / Pfizer ve Moderna’dan gelen aşıların Aralık ayının ikinci yarısında koşullu pazarlama onayı alabileceğini söyledi.

Mainz merkezli şirket Biontech ve ABD’li ortağı Pfizer don olarak aşılarının etkinliğinin yüzde 95 olduğunu ve dolayısıyla önceden bilinenden bile daha yüksek çıktığını duyurdu. Ayrıca rakip ABD şirketi Moderna, piyasaya süreceği aşı için yüzde 94,5’lik bir etkinlik hesaplamıştı.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, insanların aşıların değeri konusunda daha iyi eğitilmesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan, Barselona’nın turistik metropolü ile Katalonya’dan güzel haberler geldi: Orada tüm barlar, restoranlar, sinemalar ve tiyatrolar beş haftadan sonra yeniden açılacak.

AB liderleri Perşembe akşamı, mevcut korona kısıtlamalarının üçüncü bir korona dalgasını riske atmamak için tekrar dikkatlice ve kademeli olarak gevşetilmesi gerektiğini açıkladılar.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.