“Merck Johnson & Johnson’a Aşı İmalatında Destek Verecek” 

“Merck Johnson & Johnson’a Aşı İmalatında Destek Verecek” 

ABONE OL
21:18 - 03/03/2021 21:18
“Merck Johnson & Johnson’a Aşı İmalatında Destek Verecek” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Beyaz Saray, Başkan Joe Biden’ın Salı günü, ilaç firması Merck’ün rakip firma Johnson & Johnson’ın geliştirdiği tek dozluk Corona virüsü aşılarını üretmesine destek vereceğini açıklayacağını bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Merck fabrikalarının Johnson & Johnson’ın yeni acil kullanım onayı alan aşısını imal etmek için Amerika’nın Savunma İmalat Yasası’nı devreye sokacağını kaydetti.

Psaki, Salı günkü basın brifinginde, “Johnson & Johnson’ın imalat sürecinde gecikmeler yaşadığını öğrenir öğrenmez süreci hızlandırmak için adımlar attık ve dünyanın en büyük imalatçılarından biriyle ortaklık yapmalarını sağladık” dedi.

Johnson & Johnson’ın aşı imalatı, söz verilenden daha yavaş ilerliyor. Firmanın sözleşme uyarınca Şubat ayı sonuna kadar 12 milyon doz aşı teslimatı yapması gerekiyordu. Ancak geçtiğimiz Cumartesi günü acil kullanım onayı alan aşının şimdiye kadar teslim edilen miktarı 4 milyon dozdan az.

Johnson & Johnson, Mart ayı sonuna kadar 16 milyon doz daha aşı teslim etmeyi planlıyor. Ancak bu sayı, daha önce verilen taahhütlerin altında. Önümüzdeki hafta aşı teslimatı yapmayacağını açıklayan firma, yaptığı anlaşma uyarınca yıl ortasına kadar, taahhüt ettiği 100 milyon doz aşının tamamını temin edeceğini bildirdi.

Johnson & Johnson yetkilisi Paul Stoffels, Pazartesi günü verdiği bir söyleşide, bir sonraki teslimatların, ilaç üreticisi ortağı Catalent firmasının yeni imalat operasyonlarının onay almasını beklediğini söyledi.

Paul Stoffels ayrıca imalat kapasitesini arttırmak için Johnson & Johnson’ın yeni ortak arayışı içinde olduğunu kaydetti. Daha fazla sayıda dozun daha çabuk dağıtılması, Amerika’nın kitlesel aşılama faaliyetlerine hız kazandırabilir. Bunun nedeni, tek dozluk Johnson & Johnson aşısıyla, aynı sayıda aşıyla iki kat daha fazla kişiyi aşılamanın mümkün olması. Amerika’da acil kullanım onayı olan diğer iki aşı, Pfizer-BioNTech ve Moderna, tam etkinlik için iki doz olarak uygulanıyor.

Johnson & Johnson aşısının etkin maddesi, Amerika’da, Emergent BioSolutions adlı biyoteknoloji firması tarafından işletilen fabrikada imal ediliyor. Aşı, Amerika dışında Hollanda ve Hindistan’da da üretiliyor.

Johnson & Johnson aşısının imalatı, Amerika’da Catalent ve Grand River Asceptic Manufacturing firmalarına ait iki fabrikada tamamlanıyor ve aşılar buralarda şişeleniyor. Johnson & Johnson’ın İspanya, İtalya, Hindistan ve Güney Afrika’da da imalatı tamamlanıp aşıları şişeleyen ortakları bulunuyor.

Merck’ün Johnson & Johnson’la işbirliği, kendi Corona virüsü aşısını geliştirmeye çalışan firmanın bu çabalarına Ocak ayında son verdiğini açıklamasından sonra geldi. Merck, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, kendi imalat kapasitesini başka aşı firmalarına açmak için anlaşma yapmak amacıyla çalışmalar yürüttüğünü bildirmişti.

Merck ve Johnson & Johnson ortaklığı, Corona aşılarına olan küresel talebi karşılamak için dev ilaç firmalarının bir araya gelmesinin son örneği. İsviçreli ilaç firması Novartis, Ocak ayında, Pfizer-BioNTech aşılarının dolumunu yapmak üzere bir anlaşma yaptı. Fransız ilaç firması Sanofi ise Temmuz ayından itibaren Pfizer-BioNTech aşısının milyonlarca dozunun dolumunu ve paketlemesini yapacak.

Merck ve Johnson & Johnson arasındaki anlaşmayı ilk bildiren basın kuruluşu olan Washington Post gazetesine göre Merck, Amerika’daki iki fabrikasını Johnson & Johnson aşısının imalatına tahsis edecek.

Firmadan yapılan açıklamada, “Merck, pandemiye verilen küresel yanıta katkıda bulunma taahhüdüne sıkı sıkıya bağlı olmaya devam ediyor” denildi.

Johnson & Johnson ise açıklama yapması yönündeki talepleri şimdilik karşılıksız bıraktı.

VOA tarafından geçilen “Merck Johnson & Johnson’a Aşı İmalatında Destek Verecek”  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Merck Johnson & Johnson’a Aşı İmalatında Destek Verecek”  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Merck Johnson & Johnson’a Aşı İmalatında Destek Verecek”  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.