Meral Akşener İYİ Parti kurultayında aday olmayacağını açıkladı: “Ödediğim bedele razıyım”

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında aday olmayacağını açıkladı: “Ödediğim bedele razıyım”

ABONE OL
10:50 - 08/04/2024 10:50
Meral Akşener İYİ Parti kurultayında aday olmayacağını açıkladı: “Ödediğim bedele razıyım”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin 27 Nisan’da yapılması beklenen kurultayında genel başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

Akşener yaptığı yazılı basın açıklamasında, 30 yıllık siyasi kariyeri boyunca Türkiye’yi ilgilendiren birçok meselede kararlar alması ve tutumlar benimsemesi gerektiğini belirterek, şunları dile getirdi:

“Bu kararları alırken, bu tutumları takınırken de; her defasında bireysel çıkarlarımı, kısa vadeli potansiyel kazanımları ve yapılan her türlü “cazip” teklifi bir kenara bırakıp; sahip olduğum ahlaki değerleri, Cumhuriyetimizin temel ilkelerini ve Türkiye’nin ihtiyaçlarını merkeze aldım. Rabbime şükürler olsun ki; aldığım her kararın, benimsediğim her tutumun ne kadar isabetli olduğu da, her zaman kısa vadede olmasa da, zaman içerisinde mutlaka ispatlandı.”

“Ödenmesi gereken bedelleri her defasında ödedim”

Akşener, günümüz siyasetinde görmeye pek alışık olunmayan şekilde, şartlar ne kadar çetin, siyasi konjonktür ne kadar elverişsiz olursa olsun; her kararının, her tutumunun sorumluluğunu almayı da mutlaka bildiğini ifade etti.

Akşener, “Nitekim ödenmesi gereken bedelleri de başkalarından bir beklentim olmaksızın her defasında ödedim. Bundan da asla pişman olmadım” dedi.

31 Mart yerel seçimlerine partisinin hür ve müstakil olarak girme kararı aldığını anımsatan Akşener, şunları dile getirdi:

“Bu kararı alırken, kararı alan partinin genel başkanı olarak; karşımıza kimleri aldığımızı, elbette biliyordum. Göğüsleyeceğimiz türlü zorlukların, gayri ahlaki propagandaların, satın alınmış iradelerce yapılacak galiz taarruzların, elbette bilincindeydim. Potansiyel olarak alabileceğimiz menfi seçim sonucu riskinin, velhasıl yine bir bedel ödeme gerekliliğinin doğabileceğinin de pek tabii farkındaydım. Bu nedenle de süreç boyunca sonuçların sorumluğunun şahsıma ait olduğunu her fırsatta vurguladım.”

“Ödediğim bedele razıyım”

“Seçim sonuçları kapsamında ödediğimiz ve ödediğim bedele razıyım” diyen Akşener, şöyle devam etti:

“Geldiğimiz noktada İYİ Parti olarak ismimiz, bugünü kazanmak uğruna yarınları tehlikeye atan kirli pazarlıklarla anılmıyorsa, ben bu bedele razıyım. Bugün İYİ Parti sarsılmış; ama ne iktidarın ne ana muhalefetin, ne de 2028 hesapları kovalayan bir takım aktörlerin arka bahçesi olmaya direnmişse, ben bu bedele razıyım. Ve hatta İYİ Parti, bugünü feda etme uğruna, bu gidişle yarın Türkiye’nin önüne çıkacak türlü musibetlere karşı her zamanki dik duruşunu gösterebilecek bir tutum almayı başarabildiyse, ben bu bedele razıyım. Çünkü ben, dün olduğu gibi bugün de milletimin, devletimin, memleketimin iyiliği için her türlü bedeli öderim.”

Seçimlere dair muhasebenin yapılacağı ve 2028’e giden yolda rotanın belirleneceği olağanüstü kurultayda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı açıklayan Akşener, aday olacaklara başarı diledi.

2017’de Meral Akşener liderliğinde kurulan İYİ Parti, 31 Mart yerel seçiminde yüzde 3,77 oy almış ve CHP, AK Parti, Yeniden Refah, DEM Parti ve MHP’den sonra altıncı parti konumunda yer almıştı. İYİ Parti’nin 2019 yerel seçimindeki oy oranı ise yüzde 7,45’ti.

İYİ Parti geçen yıl Cumhur İttifakı’na karşı seçimi kaybeden ve “6’lı masa” olarak bilinen siyasi oluşumun bir parçasıydı. 6’lı masada İYİ Parti’nin yanısıra CHP, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi yer almıştı.

VOA tarafından geçilen Meral Akşener İYİ Parti kurultayında aday olmayacağını açıkladı: “Ödediğim bedele razıyım” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Meral Akşener İYİ Parti kurultayında aday olmayacağını açıkladı: “Ödediğim bedele razıyım” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Meral Akşener İYİ Parti kurultayında aday olmayacağını açıkladı: “Ödediğim bedele razıyım” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Yunus Uslu

    Is dunyasinda oldugu gibi siyasette de ne zaman baslanacagini ve ne zaman birakilacagini bilmek cok onemlidir. Umarim diger politikacilarimiz da sultanlik usulunden vazgecerler. Genclere yer acip yardimci olmamiz gerekir sanirim. Yarinlarimizi saglam nesillere emanet edelim.

    Yanıtla
    +0
    -0