Menendez’in yolsuzluk davasında evinde bulunan para ve altınların yeni fotoğrafları paylaşıldı

Menendez’in yolsuzluk davasında evinde bulunan para ve altınların yeni fotoğrafları paylaşıldı

ABONE OL
18:10 - 22/05/2024 18:10
Menendez’in yolsuzluk davasında evinde bulunan para ve altınların yeni fotoğrafları paylaşıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rüşvet almakla suçlanan eski Senato Dış İlişkileri Komisyonu Başkanı Senatör Bob Menendez’in yolsuzluk davası Manhattan’daki mahkemede görülüyor. Son duruşmada, geçen hafta yargılanmaya başlanan Menendez’in evine yapılan baskında ele geçirilen para ve altınların yeni fotoğrafları jüri üyelerine gösterildi.

Fotoğraflarda Menendez’in evinde bulunan 600 bin dolardan fazla nakit para ve altın külçeleri görülüyor. Fotoğraflardan nakit paraların bazı ayakkabı ve botların içinde saklandığı da anlaşılıyor. Jüri üyeleri evin diğer fotoğraflarını ve balyalar halinde bulunmuş paraların fotoğraflarını da gördü.

Duruşmada eve düzenlenen FBI baskınına liderlik eden özel ajan Aristotelis Kougemitros da ifade verdi. Kougemitros ifadesinde, yapılan baskında evin dolaplarında senatörün ceketleri ve bazı kıyafetlerin ceplerine gizlenmiş toplam değeri 150 bin dolar olan 13 altın külçesi ve 480 bin dolardan fazla nakit para bulduklarını anlattı.

Özel ajan net olarak ele geçirilen 486 bin 461 doları sayarken görevlilerin zorlandıklarını ve ciddi bir zaman harcadıklarını söyledi. Daha sonra paraları daha kolay sayabilmek için FBI’in Manhattan ofisinden iki ayrı para sayma makinesi getirttiklerini anlattı.

Bob Menendez’in avukatları evde bulunan altın külçelerinin sorumluluğunun eşi Nadine Menendez’e ait olduğunu, bu altın külçelerinin eşinin Lübnanlı ailesinden kendisine miras kaldığını ve altınların evde olduğundan senatörün haberdar olmadığını ileri sürdü. Savunma avukatı Avi Weitzman, altın biriktirmenin Nadine Menendez’in ailesinden gelen kültürünün bir parçası olduğunu ve genellikle vaftiz törenlerinde ve bebek isimlendirmelerinde hediye olarak altın verildiğini söyledi.

Avukat Weizman ayrıca Senatör Menendez’in de yetişme tarzı olarak evde nakit para tutma gibi bir alışkanlığı olduğunu savundu ve bunun mülteci bir ailede yetişmiş olmaktan kalma bir travmatik alışkanlık olduğunu ileri sürdü. Bir gün önce jüri üyelerinin toplantı odasını su basmasının ardından dün de yine jüri üyelerinin asansörde kalması nedeniyle duruşmalara bir hafta ara verildi.

Senatör Bob Menendez’in eşi Nadine Menendez’in de yargılanacağı duruşmalar Nadine Menendez’in sağlık sorunları nedeniyle ileri bir tarihte başlayacak.

Nadine Menendez’in ilk duruşması meme kanseri teşhisi konulduğu ve ameliyat olacağı için Temmuz ayında yapılacak.

Hakkındaki rüşvet, dolandırıcılık, haraç, adaleti engelleme ve Mısır’ın yabancı ajanı olarak hareket etme suçlamalarını kabul etmeyen Senatör Menendez, bu duruşmada, kendisiyle birlikte suçlanan üç işadamından ikisiyle birlikte yargılanıyor. Davada suçunu kabul eden üçüncü bir işadamı ise diğerlerine karşı tanıklık edecek.

VOA tarafından geçilen Menendez’in yolsuzluk davasında evinde bulunan para ve altınların yeni fotoğrafları paylaşıldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Menendez’in yolsuzluk davasında evinde bulunan para ve altınların yeni fotoğrafları paylaşıldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Menendez’in yolsuzluk davasında evinde bulunan para ve altınların yeni fotoğrafları paylaşıldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.