Menendez evinde ele geçirilen delillerin geçersiz olacağını iddia ediyor

Menendez evinde ele geçirilen delillerin geçersiz olacağını iddia ediyor

ABONE OL
21:20 - 24/01/2024 21:20
Menendez evinde ele geçirilen delillerin geçersiz olacağını iddia ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Senatosu eski Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı ve New Jersey Senatörü Bob Menendez, hakkında yürütülen soruşturmada evinde ele geçirilen kanıtların geçersiz sayılmasını istedi.

Menendez’in avukatları, Mayıs ayında başlayacak yargılama sürecine ilişkin itiraz dilekçelerini Manhattan’da savcılığa sundu. Bob Menendez, yetkililerin evinde usulsüz şekilde arama yaptıklarını dolayısıyla ele geçirilen ve kendisine karşı kullanılan kanıtların büyük bölümünün geçersiz olduğunu iddia etti.

Menendez’in evinde FBI tarafından yapılan aramalarda, altın külçeleri, yüklü miktarda para ve pahalı hediyeler ele geçirilmişti. Ancak avukatları, Menendez’in evinde keşif amaçlı olarak nitelendirilen ve izinleri buna göre olan aramalarda, ele geçirilen ve mahkemeye sunulan kanıtların geçersiz olduğunu savunuyor.

Menendez’in avukatları, FBI ajanlarının 16 Haziran 2022’de senatörün evine yaptıkları baskında “neredeyse değerli olan her şeye” el koyduklarını söyledi.

Mahkemeye sunulan dilekçede, “Ajanlar kapıları kırmış hatta kilitli olmayan kapılar dahi kırılmış ve evdeki dolapları, gardıropları, şifonyerleri ve diğer depolama yerlerini parçalamış, belgeleri ve dosya klasörlerini karıştırmışlardır” ifadelerine yer veriliyor.

Avukatlar ayrıca “FBI, hükümetin davasının en önemli parçası haline getirdiği nakit para ve altın külçeleri dahil her türlü şeye el koydu” savunmasını yapıyor.

Menendez’in avukatları, itirazlarının değerlendirilmesi için bir ara duruşma yapılmasını da talep ettiler.

Menendez’i evinde Ocak 2022 ve Eylül 2023 tarihleri arasında toplam 5 kez arama yapılmıştı.

Eşi ve kendisi hakkında açılan davaların ardından Menendez, Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanlığı görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. Menendez, aralarında Mısır’ın da bulunduğu bazı ülkelere kendi nüfuzunu kullanarak çıkar sağlamakla ve bunun için rüşvet kabul etmekle suçlanıyor.

VOA tarafından geçilen Menendez evinde ele geçirilen delillerin geçersiz olacağını iddia ediyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Menendez evinde ele geçirilen delillerin geçersiz olacağını iddia ediyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Menendez evinde ele geçirilen delillerin geçersiz olacağını iddia ediyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.