Mayorka: ‘Almanya´da yaratılan korku, kendi başarısızlığını örtmek içindir’

Mayorka: ‘Almanya´da yaratılan korku, kendi başarısızlığını örtmek içindir’

ABONE OL
14:51 - 20/04/2021 14:51
Mayorka: ‘Almanya´da yaratılan korku, kendi başarısızlığını örtmek içindir’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İspanya´nın sevilen tatil adası Mayorka, Paskalya döneminde gelen turistlerden dolayı hiç bir sorun yaşamadığı halde Almanya´da başarısız ve neticesiz korona „mücadelesi“ hiç değişmeden devam ettiriliyor.

Almanya´nın muhalif gazetelerden biri olan „Neues Deutschland“, Almanya´yı sertçe eleştiren bir haberi yayınlayarak Paskalya döneminde Mayorka´ya gidip tatil yapan Alman turistlerle ilgili yaratılmaya çalışılan paniğin asılsız olup sadece Almanya´da korona virüsle mücadeledeki başarısızlığı örtmek için yaratıldığını yazdı.

Haber´de şöyle denilmekte: „Mayorka´da Paskalya´dan iki hafta sonra dünyanın sonu gelmedi. Almanya´daki durumun aksine hastaneler dolmuyor ve korona vaka oranı iki haftadan beri istikrarlı bir şekilde 30larda kalıyor. Oysa Almanya´da bir kaç bin turistin Mayorka´da tatil yapmak istedikleri için sanki dünyanın sonu gelecekmiş gibi bir hava yaratılmıştı.“

Yaratılan senaryoya göre bir yığın alkol sevdalısı Ballermann turisti adayı bastırıp deli gibi eğlenerek her yerden virüs kapıp virüs saçarak Almanya´ya dönerek pandeminin yeniden alevlenmesine sebep olacaktı. Kamuda yaratılan hayali korku rüyası buydu.

Ne var ki, Mayorka´nın Almanya´daki durumun aksine işleyen ve sonuç veren bir korona virüs mücadelesi var. Mayorka, Paskalya´dan önce önlemlerini aldı, turistler gittikleri her yerde sertçe uygulanan bir maske kullanma zorunluğu ile karşı karşıya geldi, ve restoranlarda ancak dışarıda ve sayısı dördü aşmayacak küçük gruplarda oturabildi.

Restoranlar akşam beşte kapatmak zorundaydı ve bundan sonrası turistlerin plaj ve sahil yollarında dolaşıp gezmesi kaldı, bu da akşam saat ona kadar.

Haberde toplam yerleşik nüfusun yaklaşık 400 bini bulduğu tatil adasına en fazla 50 bin tatilcinin gelmesinin hiç bir şekilde sorun yaratmayacağı aslından öncesinden de belli olduğu, yaratılan panik ve eleştirilerin ancak Almanya´daki federal ve eyalet düzeyindeki toplam 17 hükümetin başarısızlığını örtbas etmek için yapıldığı yorumu dikkat çekicidir. (Tourexpi)Resim: Public Domain

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.