Maske Takmadan Hasta Bakmayı Reddeden 10 Hemşire Görevden Uzaklaştırıldı

Maske Takmadan Hasta Bakmayı Reddeden 10 Hemşire Görevden Uzaklaştırıldı

ABONE OL
22:43 - 16/04/2020 22:43
Maske Takmadan Hasta Bakmayı Reddeden 10 Hemşire Görevden Uzaklaştırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

California’nın Santa Monica kentinde bir hastanede koruyucu N95 maskeleri olmadan Corona virüsü hastalarına bakmayı reddeden 10 hemşire görevden uzaklaştırıldı. Hastanede bir hemşirenin Corona pozitif çıkmasının ardından 10 hemşire, koruyucu malzeme yetersizliğini protesto etmek için hasta bakmayı reddetti.

Bu hemşirelerden biri olan Mike Gulick, hastalığı evde eşine ve 2 yaşındaki kızına bulaştırmamak için bir otele giderek burada duş aldığını, giysilerini dezenfektanlarla temizlediğini ve ellerini de aşırı sıklıkta yıkadığını anlattı.

N95 maskeler normal yüz maskelerinin tutamadığı kadar küçük parçacıklar da dahil havadaki parçacıkların yüzde 95’ini filtre ediyor. Ancak hastane yetkilileri maskelerin yetersiz olduğunu söyleyerek hemşirelerin maske talebini reddetti.

Bir hemşirenin pozitif çıkmasının ardından hastanedeki doktorların hemşirelere neden N95 maske takmadıklarını sormalarının üzerine talebi reddedilen hemşireler, durumu protesto ederek koruyucu malzemeleri olmadan Corona virüsü hastalarına bakmayacaklarını bildirdi.

Bu hemşireleri temsil eden Ulusal Hemşireler Birliği’ne göre hastane yönetimi, 10 hemşireyi görevden uzaklaştırdı. Açıklamaya göre hastane hemşirelere maaş ödemeye devam ediyor, ancak açılan soruşturma boyunca işe dönmelerine izin vermiyor.

Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin (CDC) kurallarına göre Corona virüsü hastalarına bakan sağlık çalışanlarının N95 maske takması gerekliliği yok. Ancak birçok hastane, virüsün çok bulaşıcı olması nedeniyle bu maskeleri kullanıyor. CDC şu ana kadar en az 9 bin 200 sağlık çalışanının Corona virüsü kaptığını açıkladı.(VOA)

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.