Marmaris’te Orman Yangını 

Marmaris’te Orman Yangını 

ABONE OL
09:56 - 22/06/2022 09:56
Marmaris’te Orman Yangını 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki dün başlayan yangın söndürülmeye çalışılıyor.

Muğla’nın Marmaris ilçesi Bördübet mevkisinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana hızla yayıldı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Orman Genel Müdürlüğü bu sabah havanın aydınlanmasıyla birlikte 20 helikopter ve 14 uçakla yangına müdahale ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı ise yangına yaklaşık 1600 kişinin müdahale ettiğini, gece boyuncu karadan müdahalenin yapıldığı yangında, 363 araç, 39 iş makinesi görev yaptığını kaydetti.

AFAD müdahale için bin 393 personel, 338 araç ve 35 iş makinesi görevlendirildiğini duyurdu.

“Sabotaj mı araştırılıyor”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ise bölgeye gittiler.

Bakan Kirişçi Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, yangının 200 hektarlık bir alanda meydana geldiğini ve kontrol altına alınmaya çalışıldığını söyleyerek, “Geçtiğimiz yıl yaşanan hadiseler, bütün vatandaşlarımızı haklı olarak tedirgin ediyor. Ama müsterih olsunlar, özellikle hava araçlarımız, yer araçlarımız, insan kaynaklarımız bakımından çok daha iyi durumdayız” diye konuştu.

Kirişçi ayrıca yangının yerleşim yerlerini tehdit etmediğini, ancak bazı yerleşim yerlerinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini sözlerine ekledi.

İçişleri Bakanı Soylu ise “yangının sabotaj kaynaklı olup olmadığının araştırıldığını” ifade etti.

İletişim Başkanlığı’ndan açıklama

Geçen yıl yaz aylarında Türkiye’de Akdeniz ve Ege’de yaşanan yangınların ardından, hükümet yangınlara müdahale konusunda hazırlıksız olmakla eleştirilmişti.

İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Marmaris’te süren ve devletimizin tüm imkanlarıyla, kurum ve kuruluşlarımızın en üst düzeyde koordinasyonuyla müdahale ettiği yangın üzerinden kamu düzenimizi hedef alan her tür dezenformasyon, provokasyon ve manipülasyona karşı resmi kanalların takip edilmesi önem arzetmektedir” ifadelerine yer verdi.

VOA tarafından geçilen Marmaris’te Orman Yangını  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Marmaris’te Orman Yangını  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Marmaris’te Orman Yangını  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Mert

    13 uçan Sarayı olan şerefsiz, güya müslüman biri, oysa gerçekte dinsiz imansızın teki ülkemizde şu son 2 senedir ormanların yanmasını sebep oldu, Allah belasını versin, akıbeti de zaten aynen Hitler gibi olacak.

    Yanıtla
    +0
    -0