“Mariupol’den Tahliyeler İçin Çalışmalar Sürüyor”

“Mariupol’den Tahliyeler İçin Çalışmalar Sürüyor”

ABONE OL
15:18 - 05/04/2022 15:18
“Mariupol’den Tahliyeler İçin Çalışmalar Sürüyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna’nın Mariupol kentindeki sivillerin tahliyesi için Rus ve Ukraynalı yetkililerle koordineli çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, “Kısa zaman içerisinde olumlu gelişmeler bekliyoruz” dedi.

Akar, gazetecilerin Ukrayna’daki sivil ve yaralı Türk ve diğer ülke vatandaşlarının tahliyesine ilişkin sorularını yanıtladı.

“Mariupol’daki sivil ve yaralı Türk ve diğer ülke vatandaşlarının denizden tahliyesi konusunda gemi desteği verebiliriz” açıklaması hatırlatılan Akar, şöyle konuştu, “Ukrayna’ya insani yardımların ulaştırılması, bunun yanısıra Ukrayna’daki başta Türk vatandaşlarımız olmak üzere diğer ülke vatandaşlarının da emniyetle Türkiye’ye tahliyesini sağlamak maksadıyla Rusya ve Ukraynalı yetkililerle koordineli olarak çalışmalarımız devam ediyor. Kısa zaman içerisinde olumlu gelişmeler bekliyor, temenni ediyoruz” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da geçen hafta yaptığı açıklamada, Ukrayna’da toplam 87, Mariupol kentinde ise yaklaşık 30 Türk vatandaşının olduğunu söylemişti.

Ukraynalı yetkililer, Rusya’nın yoğun saldırıları altında olan Mariupol’dan tahliyelerin yapılamadığını, insani yardımın şehre ulaştırılamadığını açıklamıştı.

Ukrayna askeri yetkilileri, stratejik önemi olan ve 400 binden fazla kişinin yaşadığı Mariupol şehrinin kontrolunun hala Ukrayna güçlerinde olduğunu bildiriyor.

Yoğun Rus bombardımanına maruz kalan şehirden sivillerin tahliye edilmesi için gösterilen çabalar sonuçsuz kalmıştı.

VOA tarafından geçilen “Mariupol’den Tahliyeler İçin Çalışmalar Sürüyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Mariupol’den Tahliyeler İçin Çalışmalar Sürüyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Mariupol’den Tahliyeler İçin Çalışmalar Sürüyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.