Mariupol’a Otobüsler Gönderiliyor

Mariupol’a Otobüsler Gönderiliyor

ABONE OL
15:49 - 31/03/2022 15:49
Mariupol’a Otobüsler Gönderiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna’nın güneyindeki Mariupol’e sivillerin tahliye edilmesi ve insani yardım sağlanması için otobüsler gönderiliyor.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk, Uluslararası Kızılhaç Örgütü’nün Rusya’nın güvenli koridor açılmasını kabul ettiğini doğrulamasının ardından 45 otobüsün Mariupol’a doğru yola çıktığını söyledi.

Mariupol Belediye Başkanı, 170 bin sivilin elektriksiz ve gıdasız kaldığını ve şehirden çıkamadıklarını söylemişti.

Stratejik önemi olan ve 400 binden fazla kişinin yaşadığı Mariupol şehri işgalin başlamasının ardından yoğun Rus bombardımanı altında kalmıştı.

Şehirden sivillerin tahliye edilmesi için gösterilen çabalar sonuçsuz kalmıştı.

“Çernihiv bombardıman altında”

Bu arada, İngiliz askeri istihbaratı Ruslar’ın Ukrayna’daki askeri faaliyetlerini azaltmayı amaçladığı açıklamalarına karşın kuzeydeki Çernihiv şehrinin Rus bombalarının ve füzelerinin hedefi olmaya devam ettiğini bildirdi.

İngiltere Savunma Bakanlığı, Rus güçlerinin sınırlı sayıda birliğini geri çekmesine karşın Kiev’in doğusunda ve batısında mevzilerini koruduğunu belirterek, “Önümüzdeki günlerde şehrin banliyölerinde ağır çatışmalar yaşanması muhtemel” açıklamasında bulundu.

Bakanlık ayrıca, Mauripol’daki çatışmaların devam ettiğini, Ukrayna güçlerinin şehrin merkezini kontrol altında tuttuğunu belirtti.

VOA tarafından geçilen Mariupol’a Otobüsler Gönderiliyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Mariupol’a Otobüsler Gönderiliyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Mariupol’a Otobüsler Gönderiliyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.